Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Petrov nem elégedett a hetedik hellyel

A Renault istálló mindkét versenyzője – Vitaly Petrov és Nick Heidfeld is – bejutott a legjobb tíz közé a Török Nagydíj szombati időmérő edzésén.


A Renault istálló mindkét versenyzője – Vitaly Petrov és Nick Heidfeld is – bejutott a legjobb tíz közé a Török Nagydíj szombati időmérő edzésén.

Petrov ezúttal is jobbnak bizonyult német csapattársánál, hiszen hetedik lett, ám elmondása szerint nem teljesen elégedett, hiszen úgy érzi, végezhetett volna még előrébb.

„Nem vagyok teljesen elégedett azzal az eredménnyel, amit elértünk a mai időmérőn, mert végezhettünk volna előrébb is a hetedik helynél” – mondta Petrov.

„Mindazonáltal az, hogy mindketten a legjobb tízbe kvalifikáltuk magunkat, pozitív dolognak tűnhet, és jó, hogy nem voltak mechanikai problémáink. Folytatni fogjuk a munkát és keményen nyomjuk majd, hogy meggyőződjünk arról, a holnapi versenyen az élmezőnyhöz közel harcolhatunk.”

Csapattársa, Nick Heidfeld ezúttal kilencedik lett, és összességében elégedett is az eredménnyel. Elmondta, az alulkormányzottsággal küszködött a kvalifikáció során.

„Nem túl rossz eredmény a kilencedik hely. A nap első felében küszködtem, a Q2-ben viszont megtaláltam az egyensúlyt, illetve a tapadást. Jobb is lehetett volna, hiszen volt némi problémám az alulkormányzottsággal, de végül is rendben volt.”

Heidfeld hozzátette, optimistán várja a vasárnapi versenyt, hiszen bőven lesz lehetőségük az előzésre, ráadásul bízik abban is, hogy a rajtnál is előreléphetnek néhány pozíciót.

„Sokkal magabiztosabban várom a holnapi versenyt, tudjuk, hogy a DRS-rendszernek hála könnyebben előzhetünk. Általában az autó versenytempója jobb, mint ahogy azt is tudjuk, hogy jól tudunk rajtolni, aminek hála nyerhetünk néhány pozíciót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!