Orosz Nagydíj

Petrov remekelt a melbourne-i időmérőn

Remek rajtpozícióból kezdheti meg a szezon első versenyét Ausztráliában a Renault istálló versenyzője, Vitaly Petrov.


Remek rajtpozícióból kezdheti meg a szezon első versenyét Ausztráliában a Renault istálló versenyzője, Vitaly Petrov.

Az orosz tehetség sikeresen bejutott a melbourne-i időmérő utolsó etapjába szombaton, ahol végül a hatodik helyet szerezte meg, miközben csapattársa, Nick Heidfeld csak tizennyolcadik lett.

Petrov nemrégiben elmondta, rendkívül boldog, hiszen a télen elvégzett kemény munka már most gyümölcsözik.

„A kemény munkával tarkított téli felkészülés után nagyon jó érzés versenyezni végre és nagyszerű, hogy a harmadik sorba kvalifikáltuk magunkat” – mondta Petrov.

„Nagy volt a nyomás a Q3-ban, mert csak egy gyorskört futhattam, közvetlenül az edzés végén. Tehát nem volt második esély, így boldog vagyok, hogy sikerült összerakni egy jó kört. Az autó az edzés kezdete óta jónak tűnt és minden egyes szakasz során következetesen fejlődtünk.”

Petrov hozzátette, reméli, hogy pontokért szállhat harcba a vasárnapi futamon.

„Azt gondolom, nagyszerű helyzetben vagyunk, és hogy pontokért harcolhatunk holnap. Nem igazán aggódom a gumik miatt, mert remekül működtek eddig és nem is tapasztaltunk olyan komoly kopást, mint a téli teszteken.”

A Renault másik versenyzője, Nick Heidfeld csalódottan nyilatkozott. A német versenyző csak a tizennyolcadik helyről rajtolhat holnap, miután problémák merültek fel az autó KERS-rendszerével.

Heidfeld hozzátette, reméli, hogy sikerül előrelépni holnap, és szerezhet néhány pontot a csapatnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS