Petrov reméli, már jövőre visszatérhet a Forma-1-be

2014-ben szeretne visszatérni a Forma-1-be Vitalij Petrov– az orosz versenyző úgy véli, az, hogy hazája jövőre futamot rendez a száguldó cirkuszban, az ő malmára hajthatja a vizet.


2014-ben szeretne visszatérni a Forma-1-be Vitalij Petrov– az orosz versenyző úgy véli, az, hogy hazája jövőre futamot rendez a száguldó cirkuszban, az ő malmára hajthatja a vizet.

Petrov 2010-ben a Renault színeiben mutatkozott be a királykategóriában, majd 2012-re a Caterhamhez szerződött, a tavalyi szezont követően azonban elveszítette versenyzői ülését a kiscsapatnál.

A 28 esztendős versenyző azonban még nem mondott le a Forma-1-ről: szeretne már jövőre visszatérni, főleg azért, hogy hazai közönsége előtt versenyezhessen. 2014-ben ugyanis a tervek szerint Oroszország is vendégül látja majd a száguldó cirkusz mezőnyét.

„Azt hiszem, már maga az, hogy van egy pálya, sokat segít nekünk, hiszen sok emberrel beszélnek a szervezők. Együtt dolgozunk azon, hogy találjunk egy versenyzői ülést a jövő évre” – idézi Petrov szavait a Ria Novosti orosz hírügynökség.

Petrovon kívül jövőre még egy orosz versenyzője lehet a Forma-1-nek, a Sauber ugyanis várhatóan Szergej Szirotykint ülteti egyik autójába, sőt, az sem kizárt, hogy a Williams is egy orosz pilóta mellett teszi le voksát azt követően, hogy együttműködési megállapodást kötött a GP2-ben szereplő Russian Time csapattal.

A Williamsszel kapcsolatban Petrov az f1news.ru című internetes lapnak nyilatkozva elmondta: „Szívesen megvitatnám ezt a projektet.”

Az orosz kezekben lévő Marussia is logikus lépés lehet Petrov számára.

„Meg kell ismernem a terveiket, hogy mit akarnak, és hogyan is akarnak a Forma-1-ben működni. Hogy csak akarnak-e egy autót és kocsikázni, vagy tényleg fejlődni szeretnének-e.”

Az orosz pilóta elárulta, a jövő hónapban esedékes Olasz Nagydíjon jelen lesz majd, így nem kizárt, hogy egyeztetéseket is kezdeményez majd néhány csapattal.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!