Friss hírek

Petrov szerint az élmezőnybe kvalifikálhatják magukat

Dobogós eredményre pályázik a hétvégi Monacói Nagydíjon a Lotus Renault GP versenyzője, Vitaly Petrov.


Dobogós eredményre pályázik a hétvégi Monacói Nagydíjon a Lotus Renault GP versenyzője, Vitaly Petrov.

Az orosz tehetség a Forma-1 előszobájának számító GP2-es sorozatban már dobogóra állhatott a legendás helyszínen, célja pedig nem mást, minthogy a királykategóriában is hasonló sikert érjen el.

Petrov mindazonáltal elmondta, nem lesz könnyű dolga, a monacói versenypálya ugyanis komoly odafigyelést igényel a versenyzőktől, és a legkisebb hiba is megbosszulja önmagát.

„Ez egy teljesen más típusú verseny” – magyarázta a Renault versenyzője, aki szerint rendkívül fontos lesz, hogy a lehető legjobb rajthelyet kaparintsák meg a szombati kvalifikáción.

„Az időmérő nagyon fontos lesz. Úgy érzem, erős helyre kvalifikálhatjuk majd magunkat, közel az élhez – ez lesz a kulcs ezen a hétvégén, ehhez kétség sem férhet. Ha nem sikerül jól az időmérőd, nehéz felzárkóznod, mert nem sok előzési lehetőség van. Szűk a pálya és szinte lehetetlen előzni, szóval a szombat kritikus nap lesz számunkra.”

„Ez egy olyan hely, ahol versenyzőként nagyon oda kell figyelned, mert nagyon szűk a pálya. Viszont nekem jó emlékeim vannak innen, hiszen 2009-ben a GP2-ben másodikként végeztem, szóval alig várom, hogy visszatérjek és megpróbáljak hasonló sikert elérni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!