Friss hírek

Petrov további sikerekre éhes

Nem elégszik meg a szezon első versenyén elért harmadik helyezéssel, további sikerekre vágyik a Lotus Renault GP versenyzője, Vitaly Petrov.


Nem elégszik meg a szezon első versenyén elért harmadik helyezéssel, további sikerekre vágyik a Lotus Renault GP versenyzője, Vitaly Petrov.

Az orosz tehetség a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva pénteken elárulta, nehezen indult számukra az idény, hiszen Robert Kubica februári balesete alapvetően rányomta a bélyegét a csapat felkészülésére.

Az első versenyek mindazonáltal jól sikerültek, Petrov Ausztráliában, csapattársa, Nick Heidfeld pedig Malajziában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

„A szezon elején nem tudtuk, mennyire leszünk gyorsak, hiszen az előszezoni teszteken nem kaptunk tiszta képet, aztán ott volt Robert [Kubica] balesete is” – mondta Petrov.

„Ez utóbbi természetesen nagyon rossz hír volt a csapatnak és hatással volt a felkészülésünkre is, szóval nehezen indult a szezon.”

„Azt kell mondjam, az első két versenyen elért dobogós helyezések morálisan nagyon jót tettek a csapatnak. Keményen dolgozott az alakulat, de szeretnénk, és el is tudunk érni többet. Tovább kell folytatnunk a kemény munkát, és ha megtesszük, akkor lesznek még szép eredményeink.”

Petrov hozzátette, a Forma-1-be idén visszatért Pirelli alaposan feladta a leckét úgy a csapatoknak, mint a versenyzőknek, és a Renault-nak is mindent meg kell tennie azért, hogy a taktikával a lehető legjobb irányba menjenek el a versenyhétvégéken.

„Számunkra, versenyzők számára elég nagy különbséget jelentenek az új gumik, mert most komoly degradációval szembesülünk, és nem könnyű vezetni az autót, ha a gumik majdnem teljesen elkopnak. Ez egy új kihívás, és olyasvalami, amin nagyon keményen kell dolgoznunk a stratégiával.”

Az orosz versenyző biztos abban, hogy nem lesz könnyű harcba szállni az élcsapatokkal, ám nem adja fel, és reméli, hogy hamarosan újabb jó eredménynek örülhetnek.

„Természetesen tudjuk, hogy nem lesz könnyű küzdeni az olyan erős csapatok ellen, mint a Red Bull, a Ferrari és a McLaren, de már bizonyítottuk, hogy harcba tudunk szállni velük. A szezon további részében szeretnék többet elérni, mint ahogy a csapat is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!