Philippe Bianchi: Jules harcol, nem adja fel

Jules Bianchi édesapja újra interjút adott, amelyben érzéseikről, a család életének változásáról mesélt – fia állapotában sajnos nincs jelentős változás.


Jules Bianchi édesapja újra interjút adott, amelyben érzéseikről, a család életének változásáról mesélt – fia állapotában sajnos nincs jelentős változás.

Philippe Bianchi megható nyilatkozatában elmondta, természetesen továbbra is hisznek abban, hogy fiuk felépül – és ezt a reményt soha nem fogják feladni.

„A legfontosabb számomra, hogy Jules életben van. Harcol, és ebben a kiváló fizikai állapota segíti. Nekünk, a szeretteinek nagy erőt ad az, hogy tudjuk, vissza akarja harcolni magát az életbe. Mi pedig azt mondjuk, ahol élet van, ott remény.”

„Minden nap nagyon nehéz számunkra. De minden nap örülünk annak, hogy még velünk van. Ez adja nekünk az erőt.”

Philippe elárulta, fia állapotát illetően nem történt változás, azonban folyamatosan várják a jó híreket a kórházból – ennek ellenére tudják, a legrosszabb is megtörténhet.

„Stagnál a helyzet. A neurológiai fejlődés természetesen nem olyan, mint amit a család szeretne. Szívesen látnánk, hogy felébred. A valóság azonban az, hogy telefonnal a párnánk mellett alszunk, reggel, amikor felkelünk, az első gondolatunk Jules, az élet – és mellette tudjuk, hogy bármi megtörténhet, vagyis a legrosszabb is. Ez szörnyű.”

A család élete teljesen megváltozott Bianchi balesete óta, azonban hisznek benne, hogy az emberek szeretete is segíti a fiukat abban, hogy felébredjen a kómából – ezen a hétvégén is sokan gondolnak a fiatal versenyzőre, ugyanis Bianchi egy évvel ezelőtt, Monacóban pontszerző helyen ért célba.

„Október 5-én a normális élet megszűnt számunkra. Az állapota meghatározza a napjainkat. Soha az életben nem számoltunk ilyennel. De nem szabad veszni hagyni a reményt.”

„Egy évvel ezelőtt megszerezte első pontjait Monacóban. Mindig is pontokról álmodott. Én voltam az első, aki akkor megölelte – hihetetlen pillanatok voltak. Amikor az autóban ült, az arca, a boldogsága egy emlék – ma is előttem van.”

„Meggyőződésem, hogy az, hogy az emberek ezen a hétvégén Jules-re gondolnak, erőt ad neki. Hiszem, hogy érzi. Az egész család meghatódott. Tudjuk, hogy Jules nem Michael Schumacher, de mi sem számítottunk ekkora támogatásra. Elmondjuk neki mindig, amikor az ágya mellett állunk. Az emberek szeretik és nem felejtik el őt – fontos, hogy ezt tudja.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!