Piastri egyáltalán nem bánta meg, hogy a McLarenhez szerződött - F1VILÁG.HU

Piastri egyáltalán nem bánta meg, hogy a McLarenhez szerződött

HIRDETÉS
A Forma-1 idei egyik újonca, Oscar Piastri egyáltalán nem bánja, hogy a 2023-as idényre a McLaren csapatához szerződött – noha pokolian nehezen indult számára, illetve a wokingi istálló számára az idény.
Oscar Piastri, McLaren

Piastri tavaly még az Alpine csapatát erősítette tartalékosként, a francia istálló pedig őt szerette volna az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso helyére ültetni – az ausztrálnak viszont esze ágában sem volt az Alpine-nál versenyezni, hiszen ekkor már megállapodása volt a McLarennel.

A történet alighanem a legtöbb F1-rajongó számára jól ismert, az ügy még a Forma-1 szerződésekkel foglalkozó bizottsága elé is került, végül Piastri a McLaren színeiben debütálhatott idén a száguldó cirkuszban.

A bajnokság viszont nem a wokingiak várakozásai szerint indult, az ifjú pilóta Bahreinben a 18. helyről rajtolva kiesett, és bár múlt hétvégén, Dzsiddában a top 10-be verekedte magát az időmérőn, végül csak a 15. helyen futott be. Mivel csapattársa, Lando Norris sem szerepelt jól, a McLaren egyelőre pont nélkül áll a tabellán.

Piastri azt mondja, egyáltalán nem bánta meg, hogy a McLarenhez szerződött – már csak azért sem, mert nem kellett a két csapat közül választania. 

„Azt gondolom, hogy részemről valójában soha nem is arról szólt a dolog, hogy két csapat közt kellett döntenem. Soha nem jutott el eddig a történet” – mondta az ausztrál tehetség.

„Az ügy részletei eléggé nyilvánosak, és sokszor el is hangzottak. Számomra teljesen egyértelmű volt, hogy a McLarenhez akarok menni, elképesztő szenvedélyt mutattak irántam, ami rendkívül, rendkívül komoly tényező volt. Szóval én nem ugyanúgy látom a dolgot.”

„Nyilvánvalóan próbálom segíteni a csapatot az előrébb jutásban, hogy visszakerüljünk oda, ahol lenni szeretnénk. Azt gondolom, tudjuk, hol vannak a problémák, ami szerintem olykor azt jelenti, hogy félig megvívtuk a csatát” – magyarázta a 21 esztendős tehetség. „Szerintem teljesen egyértelmű, miben kell fejlődnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!