Piastri: Egyszer tudtam csak próbálkozni Leclerc ellen - F1VILÁG.HU

Piastri: Egyszer tudtam csak próbálkozni Leclerc ellen

HIRDETÉS
Egyetlen egyszer tudott csak próbálkozni Charles Leclerc ellen a vasárnapi Monacói Nagydíjon Oscar Piastri, hiába autóztak időnként még a Forma-2-es mezőnynél is lassabb köröket.
Oscar Piastri, McLaren

A McLaren ausztrál versenyzője a 2. helyről vágott neki a monte-carlói versenynek, és végül ebben a pozícióban is fejezte be a küzdelmek. A két állórajtot leszámítva pedig mindössze egyetlen egyszer tudott veszélyt jelenteni Leclerc-re — erről a leintést követő sajtótájékoztatón beszélt újságírói kérdésre.

„A 10-15. kör környékén volt egy próbálkozásom a 8-as kanyar előtt” — fogalmazott a fiatal tehetség. „Elég lassan mentünk. Azt hiszem, egy ponton lassabbak voltunk, mint a Forma-2-es mezőny. Amikor ilyen lassan mész, elég sok lehetőséged van. De valahogy tudtam, hogy ha egyszer megmutatom, hol próbálok előzni, valószínűleg rá fog jönni.”

„Szóval sikerült nagyon közel kerülnöm a 7-es kanyarban az egyik körben. Megpróbáltam bedugni az orrom a 8-as kanyarban, de elég gyorsan reagált, így onnantól tudtam, hogy nagyon korlátozottak lesznek a lehetőségeim.”

Piastri egyébként a verseny során sérült autóval versenyzett, a rajtot követően ugyanis nekiütközött Carlos Sainz, emiatt pedig a McLaren padlólemeze jelentős károkat szenvedett. Ezek egy részét ugyan orvosolni tudták a piros zászlós megszakításkor, ám még így is mintegy 10 pontnyi leszorítóerővel kevesebb állt rendelkezésére.

„A verseny első felében lehetetlen volt megmondani, mi volt az ára a dolognak. A végére valószínűleg a verseny tempójának megtartására tett kísérlet és a padlólemez állapota miatt kicsit nehézségekbe ütköztünk, de összességében elégedett voltam vele. És igen, az utolsó 10 körben eléggé örültem annak, hogy Monacóban vagyunk.”

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!