Piastri elismerte, Monacóban nem volt esélye Leclerc ellen - F1VILÁG.HU

Piastri elismerte, Monacóban nem volt esélye Leclerc ellen

HIRDETÉS
A Monacói Nagydíj futamgyőztesét méltatta Oscar Piastri, aki szerint a verseny során tehetett volna bármit, Charles Leclerc-t ma nem lehetett legyőzni.
Oscar Piastri (McLaren)

A második pozícióból rajtolva ért második helyen célba Oscar Piastri, aki ezzel idei szezonja első dobogós helyezését szerezte a Forma-1-ben. A McLaren pilótája az egész verseny során Charles Leclerc-t üldözte, egy alkalommal a szűk Portier kanyarban megpróbált mellé bevetődni, ám valódi esélye egyszer sem adódott arra, hogy a hazai pilóta kezéből kicsavarja a győzelmet. Ennek ellenére elégedett az eredménnyel.

„Trükkös egy verseny volt. Az elején nagyon lassú tempót diktáltunk. Volt egy fél próbálkozásom az alagút előtt, de az autóm túl nagy volt ahhoz, hogy abba a résbe beférjek. A csapatomnak köszönet, ez egy nagyszerű hétvége volt a számunkra. Az utóbbi néhány hétvége során lehettek volna jobb versenyeink is, ezért örülök, hogy most sikerült a dobogóra állnom. Jobb helyen nem is lehetnénk ehhez.”

Ahogy ez a verseny is példázta, Monacóban szinte lehetetlen előzni, ezért felmerült a kérdés, Piastri mennyire bánja, hogy az időmérő edzésen mindössze másfél tizedmásodpercet kapott a pole-pozíciós Charles Leclerc-től. Piastrit ez nem különösebben frusztrálja.

„Igen, de Charles egész hétvégén kiváló munkát végzett. A legelső körtől kezdve nagyon gyors volt, szóval az időmérőn valami nagyon különlegeset kellett volna teljesítenem, hogy elkapjam őt. A lehetőség megvolt rá, de valószínűleg életem legjobb körére lett volna szükség. Örülök a második helynek, ez egy jó eredmény a csapat számára” – tette hozzá.

A másik McLarennel Lando Norris a negyedik helyen ért célba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Piastri elismerte, Monacóban nem volt esélye Leclerc ellen
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!