Piastri első pontjaira hajt, de Verstappennel nem lesz értelme csatázni - F1VILÁG.HU

Piastri első pontjaira hajt, de Verstappennel nem lesz értelme csatázni

HIRDETÉS
Remekül szerepelt a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj szombati időmérő edzésén a McLaren ifjú titánja, Oscar Piastri, aki a versenyen első pontjait is szeretné megszerezni a királykategóriában.
Oscar Piastri, McLaren MCL60

Az ausztrál versenyző sikeresen beverekedte magát a Q3-ba a kvalifikáción, és végül a 9. legjobb időt autózta. Charles Leclerc rajtbüntetése miatt ráadásul előreléphet majd egy pozíciót, így a dzsiddai versenyt a 8. helyről kezdheti meg. Piastri elismerte, nem számított ilyen jó eredményre, bár tény, hogy az időmérő előtt sikerült ráérezniük a beállításokra.

„Az autó jó volt, szerintem a harmadik edzésen elég jól ráéreztünk az egyensúlyra, és ezt sikerült átmenteni az időmérőre is, ami nagyszerű” – mondta az újonc pilóta. „Sikerült még több önbizalmat szereznem az autóban, sikerült felvenni a tempót itt, Dzsiddában, szóval igen, minden remek volt, jó köröket futottam.”

Piastri természetesen azt reméli, a vasárnapi versenyen megszerezheti majd első Forma-1-es pontját, vagy pontjait.

„A verseny biztosan nehéz lesz, ilyen eredményre talán nem számítottunk” – magyarázta. „De minden tőlünk telhetőt megteszünk, pénteken ráadásul a versenytempónk jobb volt, mint az időmérős tempónk – azt meg majd meglátjuk, hogy vasárnap is így lesz-e.”

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk, bár a végsebesség nem tartozik az erősségeink közé, szóval majd meglátjuk, hogy megy. De bízom benne, hogy pontokért harcolhatok majd.”

A szombati időmérőn műszaki gondokkal küszködő Max Verstappen legjobb esetben is a 15. helyről rajtolhat a futamon – ha pedig fel akar zárkózni az élre, Piastrin is át kell verekedje magát. Az ausztrál pilótát megkérdezték arról, megküzd-e majd a kétszeres világbajnokkal, vagy inkább elengedi maga mellett.

„Nem hiszem, hogy sok értelme van harcolni vele, ha sokkal gyorsabb, szóval… Számunkra a lényeg az, hogy minimalizáljuk az időveszteséget, ráadásul nem harcolhatunk a győzelemért, inkább csak pár pontért. Úgyhogy próbáljuk a saját versenyünket futni, miközben minimalizáljuk az időveszteséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!