Piastri: Ha a 2. helyről rajtolok... - F1VILÁG.HU

Piastri: Ha a 2. helyről rajtolok…

HIRDETÉS
Oscar Piastri, a McLaren F1-es versenyzője nagyon örül a csapat fejlődésének, azonban kicsit bosszantó számára a hétvégi büntetése, valamint az is, hogy neki nem jött össze a dobogó az Emilia-Romagna Nagydíjon. 
Max Verstappen (Red Bull) & Oscar Piastri (McLaren)

Piastri az időmérő edzésen a 2. rajthelyet szerezte meg, azonban feltartás miatt megbüntették, így végül az 5. pozícióból kezdte meg a versenyt Imolában. Az ausztrál versenyző végül egy helyet javítva Carlos Sainz előtt, a 4. helyen ért célba. 

A McLaren erős hétvégét zárt: Lando Norris az utolsó körig csatázott Max Verstappennel a győzelemért, végül a 2. hely lett az övé. 

Piastri elmondta, annak ellenére, hogy a győzelemről és a dobogóról is lecsúsztak, nagyon elégedettek azzal a fejlődéssel, amit folyamatosan látnak a csapatnál. 

„A csapat szempontjából a legfájdalmasabb pozíciókban végeztünk: az első a győztes mögött és az első a dobogó után“ — nyilatkozta. „De azt hiszem, ez egy nagyon pozitív hétvége volt mindannyiunk számára. Az autó az első szabadedzés első körétől kezdve nagyon gyors volt, Lando pedig nagyon közel volt a győzelemhez a végén. A magam részéről pedig mindent megtettem, amit tudtam onnan, ahonnan rajtoltam.“

„Örülök, mert két egymást követő hétvégén harcolhattunk a győzelemért, és ez nagyon lelkesítő.“

Piastri elismerte, a vezetési stílusán még csiszolnia kell gumikezelés szempontjából, ugyanis amikor Leclerc-t üldözte, hamar végük lett az abroncsoknak. 

„Az első etap nagyon erős volt, a második etapban a tempó erős volt, keményen nyomtam, hogy elévágjunk Sainznak, ami működött is. Aztán láttam Charles-t, megint keményen nyomtam, de ha túlságosan nyomod ezekkel a gumikkal, akkor túlmelegednek, és végük van. Azt hiszem, Charles ugyanezt cisnálta Landóval, ott volt mögötte, aztán néhány kör után visszaesett“ — magyarázta. 

A kérdésre, belegondolt-e abba, milyen versenye lehetett volna a büntetés nélkül, ha a második helyről rajtolhat, Piastri így válaszolt: 

„Nem tudom, milyen volt Max rajtja, de én úgy érzem, hogy az enyém nagyon jó volt“ — mondta mosolyogva. „Ha nem veszem el a gázt, akkor eltalálom a Ferrarikat. Szóval ha ilyet sikerült volna a második helyről, akkor… Ki tudja. De ez „ha, de, talán“… Soha nem tudhatjuk. Mivel nehéz volt ma előzni, ha a második pozícióból indultam volna, nagyon más lett volna a versenyem.“ 

Hirdetés

Piastri hozzátette, ebből is tanulnak, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló eset: „Csapatként sok mindenen javítanunk kell, mert ha ilyen pozíciókért harcolunk, akkor kis dolgok nagy különbséget jelenthetnek. Így egyre erősebbé és erősebbé kell válnunk minden területen, ahol csak tudunk.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!