Piastri pontot szerzett hazai közönsége előtt, de úgy érzi, van még mit tanulnia - F1VILÁG.HU

Piastri pontot szerzett hazai közönsége előtt, de úgy érzi, van még mit tanulnia

Remekül sikerült hazai versenye, az Ausztrál Nagydíj a McLaren ifjú titánja, Oscar Piastri számára.

A fiatal ausztrál a 8. pozícióban ért célba Melbourne-ben, ahol egy igazán kaotikus versenynek lehetett szemtanúja a kilátogató közönség. A McLaren versenyzőinek viszont sikerült kimaradniuk a zűrzavarból, így mindketten a pontszerzők között érhettek célba. Ez volt Piastri első pontszerzése az F1-ben, így természetesen nagyon elégedett – pláne azért, mert hazai közönsége előtt tudott jó eredményt elérni.

„Igen, egyértelműen örülök, hogy megszereztem első pontjaimat, pláne itthon” – mondta a fiatal tehetség. „Őrült verseny volt, szerintem ez volt az első olyan futamom, ahol három piros zászló volt, és azt hiszem, a legtöbben így vannak ezzel. Kimaradtunk a bajból, és pontszerző helyen végeztünk, ami nagyszerű.”

A McLaren versenyzője ugyanakkor beszélt arról is, milyen nehéz volt megelőznie az AlphaTauri pilótáját, Yuki Tsunodát. Piastri úgy érzi, van még mit tanulnia.

„Azt hiszem, az első kör igazán jó volt, de aztán a verseny közepén túl sokáig beragadtam Yuki mögé, egyszerűen nem tudtam elmenni mellette. Aztán kipróbáltam néhány dolgot az akkumulátorral, és igyekeztem a megfelelő helyen használni.”

„Van néhány dolog, amin dolgozhatunk még ezen a téren, de azt gondolom, amint sikerült elmennem mellette, a tempó egész jó volt. Úgy gondolom, van még mit tanulnom arról, hogy hogyan is használjam a leghatékonyabban az akkumulátort az előzésekhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Piastri pontot szerzett hazai közönsége előtt, de úgy érzi, van még mit tanulnia
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!