Piastri tudja, rengeteget tanulhat Norristól első F1-es szezonjában - F1VILÁG.HU

Piastri tudja, rengeteget tanulhat Norristól első F1-es szezonjában

HIRDETÉS
A Forma-1-es világbajnokság egyik idei újonca, Oscar Piastri azt mondja, nagyon várja már, hogy együtt dolgozzon új csapattársával, Lando Norrisszal, szerinte ugyanis sokat tanulhat majd első évében a brit tehetségtől.
Oscar Piastri, McLaren

Piastri a McLaren színeiben debütálhat az F1-ben, ő veszi át ugyanis honfitársa, Daniel Ricciardo helyét. A fiatal ausztrál lenyűgözően teljesített az alsóbb kategóriákban, megnyerte többek között a Forma-3-as és Forma-2-es bajnokságot is. A 21 esztendős versenyző tudja, sokat kell még tanulnia, elmondása szerint pedig nagyon örül annak, hogy egy olyan erős csapattársat kap maga mellé, mint Lando Norris.

„Nem ismerem olyan jól Landót. Pár alkalommal nagyon röviden beszéltem vele, és van néhány közös barátunk is. De igen, várom már, hogy jobban megismerkedjek vele, úgy privátban, mint professzionális szinten” – mondta a fiatal tehetség. „Úgy gondolom, juniorpályafutásunk meglehetősen hasonló volt. Ő nyilván bizonyította már az F1-ben is, hogy kiváló és erős versenyző.”

„Várom már, hogy megmutassam, én mire vagyok képes, de kétségkívül lesznek tanulnivaló dolgok is az utam során, és szerintem Lando egy nagyon erős csapattárs, akitől tanulhatok. Azt gondolom, remek munkakapcsolat lesz ez. Hasonló korban vagyunk, vannak közös barátaink, ahogy már mondtam, szóval meggyőződésem, hogy jól együtt tudunk majd dolgozni, és remélhetőleg hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a csapat közelebb kerüljön a mezőny elejéhez – ez a célunk.”

A McLaren tavaly az 5. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, Piastri pedig azt mondja, mindent megtesz majd azért, hogy hozzásegítse a patinás istállót ahhoz, hogy az visszakerüljön az élmezőnybe.

„Azt gondolom, a csapat rendkívül motivált, és igyekszik visszatérni az élre, akárcsak én. Nem azért akarok az F1-ben lenni, hogy növeljem a létszámot. Olyan jól akarok teljesíteni, amennyire csak tudok, és remélhetőleg nyerhetek is pár dolgot majd a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!