Piastrit lenyűgözi, ahogy Ricciardo kezeli kirúgásának tényét - F1VILÁG.HU

Piastrit lenyűgözi, ahogy Ricciardo kezeli kirúgásának tényét

HIRDETÉS
A jövőre a McLaren színeiben bemutatkozó Oscar Piastrit honfitársát, Daniel Ricciardót méltatja, amiért az remekül kezelte az elmúlt hetekben kialakult, meglehetősen furcsa helyzetet.
Daniel Ricciardo McLaren

Ricciardónak hiába volt érvényes szerződése 2023 végéig a McLarennél, augusztusban kiderült, az idény végén távoznia kell az istállótól. Időközben pedig már azt is bejelentette a brit istálló, hogy a rutinos pilóta helyét a tavalyi Forma-2-es bajnok, Oscar Piastri veszi majd át.

A pilótacsere meglehetősen furcsa fordulatok után következik be, Piastrit ugyanis eredetileg az Alpine szerette volna autójába ültetni – az ausztrál tehetség azonban visszautasította mindezt, miután már megállapodott a McLarennel. Végül a Forma-1 szerződéseket felügyelő bizottsága (CRB) mondta ki, hogy Piastri a wokingiak színeiben debütálhat a királykategóriában 2023-ban.

„Az első dolog nyilván a megkönnyebbülés volt. Nyilván meglehetősen stresszes időszak volt a CRB meghallgatása miatt. Szóval az első érzelem a megkönnyebbülés, és nyilván a boldogság volt. Olyasvalami ez, amin azóta dolgoztam, hogy elkezdtem versenyezni” – fogalmazott a 21 esztendős versenyző az In The Fast Lane című podcastben, majd hozzátette, nagyon büszke arra, hogy a McLarennél mutatkozhat be jövőre.

„Nagyon sok győzelmüket, illetve bajnoki címeiket akkor szerezték, amikor én még nagyon fiatal voltam, vagy meg sem születtem. De szeretném őket visszasegíteni erre az útra. Egy nagy presztízzsel bíró csapathoz csatlakozom, mely komoly sikereket ért el, szóval izgalmas. Egy fantasztikus lehetőséget kínáltak nekem, miszerint az F1-es rajtrácson lehetek. Nem csak azért akarok az F1-ben lenni, hogy növeljem a létszámot, olyan jól akarok teljesíteni, amennyire csak lehet, és remélhetőleg nyerhetek néhány dolgot az utam során.”

Miközben Piastri bemutatkozhat az F1-ben, a mezőny eddigi ausztrál pilótája, Ricciardo jövője igencsak bizonytalan. A McLaren új szerzeménye azt mondja, honfitársa nagyon elegáns volt, amikor nemrég átbeszélték a történteket.

„Nagyszerű dolog volt kapcsolatba lépni Daniellel” – mondta Piastri. „Terveztem, hogy felveszem vele a kapcsolatot, de az időzítés miatt nehézkes volt, ő versenyzett, én pedig őszintén szólva nem igazán tudtam, hogy akar-e hallani rólam.”

„Próbáltam kitalálni, mit mondjam, de megelőzött. Ő egy igazi profi. Már eleve rendkívül tiszteltem őt, és ez a tisztelet csak még nagyobb lett amiatt, ahogy reagált. Nekem személy szerint nagyszerű volt kapcsolatba lépni vele. Tudni, hogy nincsenek rossz érzések benne, sokat segített, szóval kellemes pillanat volt.”

„Azt gondolom, ha meg tudom közelíteni azokat a sikereket, amiket ő elért a pályán, és olyan karakter tudok lenni a pályán kívül, mint ő, akkor szerintem meglehetősen jó munkát végzek majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!