Költségplafon-ügy

Piquet a McLaren és a Ferrari előtt Barcelonában

A Renault istálló brazil versenyzője, Nelsinho Piquet végzett az élen az e heti tesztprogram utolsó napján Barcelonában, ahol a csapatok befejezték a felkészülést a soron következő versenyekre.

A Renault istálló brazil versenyzője, Nelsinho Piquet végzett az élen az e heti tesztprogram utolsó napján Barcelonában, ahol a csapatok befejezték a felkészülést a soron következő versenyekre.

A Renault versenyzője, aki két napon át tesztelt a katalán ringen, hogy mielőbb megoldást találjon azokra a problémákra, melyek hátráltatták az első hét versenyen, összesen 112 kört teljesített, és négy tizeddel előzte meg a McLaren tesztelőjét, Pedro de la Rosát.

A spanyol versenyző miatt került elő az utolsó piros zászló, ugyanis az első szárny meghibásodása miatt megállt a pályán.

Hirdetés
 

Azt követően, hogy az első két napon uralta a pályát, Badoer a harmadik helyen végzett az utolsó tesztnapon. A Ferrari olasz pilótája miatt is meg kellett állítani egyszer az edzést, mikor megállt az autója a boxutca végén. A Ferrariból elfogyott az üzemanyag.

“Abszolút pozitív tesztet zártunk” – mondta Badoer a nap végén. “Folyamatosan tudtunk dolgozni, és nem voltak különösebb technikai problémáink. Az új elemekről érdekes információkat gyűjtöttünk, melyek hasznosak lehetnek a következő versenyekre. Emellett sikerült elvégeznünk az összes tervezett munkát, és a motor megbízhatósága is kiváló volt.”

Az első öt sorát Mark Webber (Red Bull), és Timo Glock (Toyota) zárta. Nick Heidfeld a hatodik lett a BMW Sauberrel, azonban úgy érezte, sikerült közelebb kerülnie azon problémák megoldásához, melyek miatt nem tudta felvenni a versenyt csapattársával az időmérő edzéseken.

Bár esőt mondtak, az edzésen folyamatosan száraz volt a pálya.

A nap folyamán összesen öt alkalommal került elő a piros zászló. A Williams tesztpilótája, Nico Hulkenberg a négyes kanyarban csúnyán megpördült, míg Sebastian Vettel, és Mark Webber is csatlakozott de la Rosához, illetve Badoerhez, akik megálltak a pályán.

Teszteredmények, Barcelona, 3. nap:

 1. Piquet    Renault       (B) 1:20.076 112
 2. De la Rosa  McLaren-Mercedes  (B) 1:20.402 82
 3. Badoer    Ferrari       (B) 1:20.680 63
 4. Webber    Red Bull-Renault  (B) 1:21.037 92
 5. Glock    Toyota       (B) 1:21.158 86
 6. Heidfeld   BMW Sauber     (B) 1:21.295 88
 7. Barrichello Honda        (B) 1:21.672 83
 8. Hulkenberg  Williams-Toyota   (B) 1:21.674 60
 9. Vettel    Toro Rosso-Ferrari (B) 1:21.880 72

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Piquet a McLaren és a Ferrari előtt Barcelonában
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!