Friss hírek

Piquet a pontszerzésre hajt a Renault hazájában

A Renault brazil versenyzője, Nelson Piquet elmondta, nem érezi, hogy extra nyomás nehezedne rá a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon, ahol a Renault mindenképpen jól szeretne teljesíteni hazai közönsége előtt.

A Renault brazil versenyzője, Nelson Piquet elmondta, nem érezi, hogy extra nyomás nehezedne rá a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon, ahol a Renault mindenképpen jól szeretne teljesíteni hazai közönsége előtt.

A brazil újonc borzalmasan kezdte az idei évet, amit az is bizonyít, hogy eddig még egyetlen pontot sem szerzett, és nálánál jóval tapasztaltabb csapattársa, Fernando Alonso rendre felülmúlja a versenyeken.

A huszonkét esztendős pilóta elmondta, semmit nem változtat hozzáállásán csapata hazai futama előtt, és higgadtan készül a Francia Nagydíjra, ugyanis nem érzi, hogy extra nyomás nehezedne rá.

“Mivel a csapat hazai versenye következik, jól szeretnék szerepelni, azonban nem érzem, hogy extra nyomás lenne rajtam, hiszen minden egyes versenyen nagyok az elvárásaim magammal szemben, és mindig a maximumot próbálom nyújtani” – mondta Piquet.

“A szezon eleje óta nem változtattam a versenyekhez való hozzáállásomon, továbbra is keményen koncentrálok az adott futamra, és most is úgy érkezem meg Magny-Cours-ba, hogy a lehető legjobb eredményt szeretném elérni a csapatnak.”

A fiatal brazil versenyző úgy gondolja, hogy a Renault megfelelően felkészült a hétvégi megmérettetésre, és mivel ő is jól ismeri a pályát, eredményes lesz majd Magny-Cours-ban.

“A Monacóban és Montrealban megrendezett utcai versenyek után visszatérünk a hagyományos pályának mondható Magny-Cours-ba, melyet kiválóan ismerek még GP2-es korszakomból” – magyarázta Piquet.

“Eredményes tesztet hajtottunk végre a múlt héten Barcelonában, és számos új elem felkerült az autóra, melyektől mindenképpen javulást várunk. Jól kell szerepelnem az időmérőn, mert nem sok lehetőség van az előzésre a francia ringen, de ha ez sikerül, akkor szerintem egy jó verseny elé nézünk.”

“Fontos hétvége előtt állunk, és nagyon boldog lennék, ha első pontjaimat a Renault hazai versenyén szerezném meg. Ez lesz a célom a hétvégére” – tette hozzá a brazil pilóta.

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is elégedetten nyilatkozott csapata múlt heti barcelonai tesztprogramjáról, és azt követően, hogy az elmúlt két versenyről pont nélkül távozott, úgy érzi, Franciaországban ismét visszatérhet az első nyolcba.

“A múlt heti teszten kipróbáltuk a legújabb fejlesztéseinket, különösen az aerodinamikai és mechanikai elemeket, melyeket a Francia Nagydíjon és az azt követő versenyeken is bevetünk majd. Minden rendben ment, rengeteg információt gyűjtöttünk, és bízom benne, hogy a hétvégén tovább fejlődhetünk” – magyarázta Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!