Piquet csalódott az eddigi tesztek miatt

A Renault brazil versenyzője, Nelson Piquet bízik abban, hogy mellé áll a szerencse, és több időt tud majd a pályán tölteni az R29-es modellel, miután kisebb problémák miatt csak 27 kört tudott teljesíteni a tesztek nyitónapján Jerezben.

A Renault brazil versenyzője, Nelson Piquet bízik abban, hogy mellé áll a szerencse, és több időt tud majd a pályán tölteni az R29-es modellel, miután kisebb problémák miatt csak 27 kört tudott teljesíteni a tesztek nyitónapján Jerezben.

Piquet eddig három napot töltött az új autó volánja mögött, ám egyik tesztnapja sem volt felhőtlen: Portugáliában a rossz időjárás, Jerezben eddig kisebb problémák hátráltatták.

A brazil pilóta éppen ezért attól tart, hogy mindez kihat majd a felkészülésére.

“Leginkább amiatt aggódom, hogy eddig nagyon keveset vezettem” – mondta Piquet az autosport.com-nak az első tesztnap végén Jerezben.

“Decemberben és januárban szinte semmit nem vezettem. Egyszer az időjárás, máskor kisebb technikai malőrök babráltak ki velem. Bosszantó a dolog, mert az eddigi három napom alatt kevesebb, mint 80 kört (76) teljesítettem, ami egyáltalán nem segíti a felkészülésemet.”

Annak ellenére, hogy a tesztek nyitónapján gondja volt autójával, Piquet elmondta, nem aggódik az R29 megbízhatósága miatt.

“Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy új autó esetében előjöhetnek kisebb problémák, különösen úgy, hogy a legutóbbi tesztnek helyet adó Portugáliában nagyon hideg volt, így bizonyos elemek a vártnál jobban melegedtek. A hűtésen változtattunk. Ezek mind teljesen normális eljárások egy új autó esetében.”

Piquet azt is elmondta, hogy bár csak kevés kört teljesített a tegnapi nap folyamán, a Renault sokat javított az autó teljesítményén, amit az is bizonyít, hogy mindössze egy másodperccel volt csak lassabb Sebastian Vettelnél, aki brillírozott az új Red Bullal.

“Nem aggódom az új autó teljesítménye miatt. Két száraz etapom volt, ami alatt nem is hajtottam olyan keményen, mert mindössze csak ismerkedtünk az autóval. Az egyensúly sem volt ideális, mert a beállításokra még nem fektettünk különösebb hangsúlyt.”

“Viszont így sem voltunk távol a McLarentől, tehát nem állunk olyan rosszul. Könnyedén javítani tudunk néhány tizedet, mert még messze vagyunk az optimális beállításoktól” – tette hozzá Piquet, aki a mai nap tovább folytatja a munkát, mielőtt még átadná a volánt csapattársának, Fernando Alonsónak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!