Piquet: Én vagyok a botrány legnagyobb áldozata - F1VILÁG.HU

Piquet: Én vagyok a botrány legnagyobb áldozata

HIRDETÉS

Bár sokan fel voltak háborodva, hogy büntetés nélkül megúszta a Renault-féle csalásügyet, Nelsinho Piquet úgy érzi, ő a legnagyobb áldozata az egész botránynak, mert karrierjét a nulláról kell felépítenie, és nagyon nehezen fog tudni visszatérni a Forma-1-be.

Bár sokan fel voltak háborodva, hogy büntetés nélkül megúszta a Renault-féle csalásügyet, Nelsinho Piquet úgy érzi, ő a legnagyobb áldozata az egész botránynak, mert karrierjét a nulláról kell felépítenie, és nagyon nehezen fog tudni visszatérni a Forma-1-be.

Míg Falvio Briatorét élete végéig eltiltották a motorsporttól, Pat Symondst pedig öt évre felfüggesztették munkája alól, Piquet büntetés nélkül megúszta a csalásügyet, ugyanis vádalkut kötött a szövetséggel.

“Néhányan azt mondták, hogy büntetést kellett volna kapnom az FIA-tól, azonban a valóság az, hogy senki mást nem büntettek annyira, mint engem” – mondta Piquet a The Times-nak.

“A karrierem elején vagyok, nem úgy, mint a többiek, akik az ügy miatt büntetést kaptak. Számos akadályon kell túljutnom. Többé-kevésbé a nulláról kell újraépítenem karrierem a Forma-1-ben, vagy bizonyítani bármely kategóriában, amelyben versenyezhetek.”

A brazil pilóta azt is elmondta, hogy a szándékos baleset ötletét csak néhány órával a futam előtt vetette fel neki a csapat két legbefolyásosabb alkalmazottja (Briatore és Symonds), így nem is volt igazából ideje azon gondolkodni, hogy ennek mik lehetnek a következményei, nem beszélve arról, hogy hatalmas nyomás volt rajta, mivel rezgett a léc a lába alatt.

“Minden olyan gyorsan történt. Be kell vallanom, hogy még csak lehetőségem sem volt arra, hogy mérlegeljek, és belegondoljak abba, mik lehetnek ennek a következményei” – folytatta.

“Nehéz helyzetben voltam, mivel a szerződésem újratárgyalását kockáztattam volna, ha nem fogadom el a stratégiát. Meglepetten hallottam a kérést a csapat két legfontosabb emberétől, akik közül az egyik a menedzserem is volt egyben.”

“A tervet néhány órával a verseny előtt közölték velem, így nem volt időm gondolkodni rajta. Ha a javaslatot korábban, mondjuk az egyik edzésen közölték volna velem, akkor lett volna időm átrágni magam rajta, és akkor talán másképpen cselekedtem volna.”

A Renault a botrány kirobbanása után azonnal beperelte a Piquet családot zsarolás miatt, amit később, az ítélethirdetéshez közeledve, visszavont, ám a brazil versenyző cáfolta, hogy bármikor is visszaélt volna titkával, és soha nem fenyegetőzött azzal, hogy ha nem hosszabbítják meg szerződését, kitálal.

Az érintett azt is hozzátette, hogy Briatore minden dühét rajta vezette le, amiért nem úgy ment a csapatnak, ahogy azt szerette volna, és nem tudtak visszatérni nyerő szériájukhoz.

Hirdetés

“Mivel a Renault nem volt túl versenyképes, Briatore minden sérelmét és bánatát rajtam vezette le. Még soha nem láttam olyat, hogy egy kezdővel így bántak volna, mint velem” – magyarázta Piquet, aki elmondta, hogy tudomása szerint Alonso nem tudott a történtekről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!