Friss hírek

Piquet: Mindent a nulláról kell kezdenem

Nelson Piquet tisztában van azzal, hogy nem számíthat az emberek azonnali megbocsájtására, miután hivatalosan is bizonyosságot nyert, hogy utasításra törte össze versenygépét a tavalyi Szingapúri Nagydíjon. A brazil versenyző bevallotta, a nulláról kell újraépítenie karrierjét.

Nelson Piquet tisztában van azzal, hogy nem számíthat az emberek azonnali megbocsájtására, miután hivatalosan is bizonyosságot nyert, hogy utasításra törte össze versenygépét a tavalyi Szingapúri Nagydíjon. A brazil versenyző bevallotta, a nulláról kell újraépítenie karrierjét.

A Renault egykori versenyzője ugyan büntetlenül megúszta a csalásügyet, mert már korábban vádalkut kötött az FIA-val, ám szinte biztosra vehető, hogy versenyzői karrierjének lőttek, és nem lesz olyan csapat, amely alkalmazná a jövőben.

Piquet jelen volt a Motorsport Világtanács mai meghallgatásán, ahol a Renault két év felfüggesztett eltiltást kapott. A brazil pilóta nem kívánt nyilatkozni a helyszínen lévő újságíróknak, ám az ítélethirdetés után közleményben reagált a történtekre.

Hirdetés
 

“Az elmúlt 12 hónapban meg kellett tanulnom néhány nagyon kemény leckét, és újra kellett értékelnem, hogy mi az értékes az életben” – mondta az érintett. “Ami viszont nem változott, az a Forma-1 iránti szeretetem, és a versenyzésre való éhségem.”

“Rájöttem, hogy a karrieremet a nulláról kell újrakezdenem.”

“Csak bízni tudok abban, hogy egy csapat rájön arra, hogy milyen nehéz helyzetben voltam a Renault-nál, és lehetőséget ad arra, hogy megmutathassam, amit már bizonyítottam karrierem során az F3-ban és a GP2-ben.”

“Az biztos, hogy nem lesz még egy olyan versenyző a Forma-1-ben, aki annyira bizonyítani akar magának, mint én. Csak ismételni tudom, hogy nagyon sajnálom a történteket a Forma-1-ben dolgozók (beleértve a rengeteg jó embert a Renault-nál), a rajongók, és az irányító testület miatt.”

“Nem várom azt, hogy megbocsájtsanak vagy mindent elfelejtsenek, de legalább az emberek most az alapján tudják levonni a megfelelő következtetést, ami valójában történt.”

Piquet egyértelműen egykori menedzserét és csapatfőnökét, Flavio Briatorét hibáztatja a történtekért, aki lehetetlen helyzetbe hozta, és minden bizonnyal teljesen aláaknázta és tönkretette versenyzői karrierjét.

“Miután mindig is arról álmodtam, hogy forma-1-es versenyző legyek, és miután rengeteget dolgoztam azért, hogy ez sikerüljön, hirtelen olyan helyzetben találtam magam, hogy teljes mértékben ki vagyok szolgáltatva Mr. Briatorének. Az igazi személyisége, amit eddig csak azok ismertek, akikkel korábban így bánt, most felszínre került” – magyarázta.

“Mr. Briatore a menedzserem és csapatfőnököm volt, a jövőm az ő kezében volt, de azzal egyáltalán nem törődött. A Szingapúri Nagydíj idejére teljesen elszigetelt, és életem legmélyebb pontjára juttatott.”

“Most, hogy már kikerültem ebből a helyzetből, nem tudom elhinni, hogy beleegyeztem a tervbe, de mikor elém tették, úgy éreztem, nem vagyok olyan helyzetben, hogy azt megtagadhassam.”

“Nagyon sajnálom, ami történt. Minden nap azt kívánom, bárcsak ne történt volna meg. Csak annyit mondhatok, hogy a helyzetem rémálommá változott a Renault-nál” – tette hozzá Piquet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!