Szahíri Nagydíj

Piquet nehezen tud örülni Alonso győzelmének

Piquet nehezen tud örülni Alonso győzelmének

A Renault újonc versenyzője, Nelsinho Piquet elmondta, vegyes érzésekkel hagyta el a hétvégi Szingapúri Nagydíjat, ahol csapattársa, Fernando Alonso meglepetésgyőzelmet aratott.

A Renault újonc versenyzője, Nelsinho Piquet elmondta, vegyes érzésekkel hagyta el a hétvégi Szingapúri Nagydíjat, ahol csapattársa, Fernando Alonso meglepetésgyőzelmet aratott.

A brazil pilóta, aki csapattársa mellől, a nyolcadik sorból vághatott neki a vasárnapi megmérettetésnek, a tizennyolcadik pozícióban futott, mikor elvesztette autója felett az irányítást, és a falnak csapódott, ami után azonnal pályára küldték a biztonsági autót.

“Jó és rossz érzések kavarognak bennem” – mondta Piquet az Autosportnak adott nyilatkozatában.

“Fernando mellőlem indult, és megnyerte a futamot, ami jó hír a Renault számára, azonban hasonlóan érezhetem most magam, mint ahogy ő érezte magát Hockenheimben, ahol nekem segített a biztonsági autó.”

Piquet – aki egy kiállásos stratégiával próbálkozott, csapattársa eredetileg tervezett három kiállásos taktikájával szemben – úgy gondolja, hogy ha nem töri össze autóját, komoly előnyre tehetett volna szert a későbbi biztonsági autós periódus alatt.

“Az én hibám volt” – mondta a brazil magáról a balesetről. “Két különböző stratégiával próbálkoztunk. Fernando egy rövid, én pedig egy nagyon hosszú első etapon voltam, mert sejtettük, hogy pályára küldik a biztonsági autót. Ha nem töröm össze az autómat, akkor előnyre tehettem volna szert a későbbi biztonsági autós periódus alatt.”

“Folyamatosan érintőre vettük a falat, azonban egy alkalommal túlságosan keményen érkeztem meg a kanyarba, elvesztettem autóm felett az irányítást, és összetörtem magam” – folytatta a brazil.

Piquet azt is elmondta, hogy véleménye szerint csapata már megengedheti magának, hogy agresszívebb stratégiával vágjon neki az utolsó versenyeknek, miután sikerült ellépnie a Toyotától a konstruktőrök versenyében.

“A Renault nagyobb biztonságban van a negyedik helyen, mint azelőtt, így véleményem szerint többet is kockáztathat az utolsó három versenyen. Talán nem kell már tartanunk a Toyotától.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!