Friss hírek

Piquet nem vár azonnali fejlődést a Renault-tól

Nelsinho Piquet egyelőre még maga sem tudja, mekkora javulásra számíthat a Renault az e heti teszteken bemutatott újításoktól, bár bevallotta, már most jobb az autó.

Nelsinho Piquet egyelőre még maga sem tudja, mekkora javulásra számíthat a Renault az e heti teszteken bemutatott újításoktól, bár bevallotta, már most jobb az autó.

Azt követően, hogy igen gyengén kezdte a szezont, a Renault vezetése magabiztosan várja a folytatást, mert úgy érzi, az újításokkal előrébb kerülhetnek a mezőnyben.

A francia gárda már tegnap kipróbált egy új első szárnyelemet és a mai napon bemutatta vadonatúj motorborítását, amely kísértetiesen hasonlít a Red Bull által is használt aerodinamikai elemre.

Hirdetés
 

A Renault brazil versenyzője elárulta, az új autó már most jobb, azonban még túl korai lenne arról beszélni, mekkorát is léptek előre valójában.

“Úgy gondolom, hogy az autó minden terülten jobb lett. Természetesen azt nagyon nehéz lenne megmondani, hogy mennyivel jobbak a körülmények, mint a legutóbbi itt tartózkodásunk idején, mert az elmúlt napokban több versenyt is rendeztek a pályán, így tisztább az aszfalt. Éppen ezért nehéz lenne megmondani, hogy a pálya jobb, vagy az autó fejlődött sokat” – mondta Piquet.

“Természetesen a beállítások sokat fejlődtek az elmúlt három verseny során, így jobb helyzetben vagyunk, mint két hónappal ezelőtt. Ha sikerül előrelépést elérned az aerodinamika terén, akkor minden területen fejlődni tudsz. Jobb lesz az autó egyensúlya a fékzónákban, jobb lesz a sebességed mind a kanyarokban, mind az egyenesekben. Úgy gondolom, hogy minden területen sikerült fejlődést elérnünk.”

A brazil versenyző azt is hozzátette, a Renault lépésről lépésre halad, hogy kiszűrje, mi működik és mi nem.

“Négy napon keresztül tesztelünk, így minden egyes nap mást és mást próbálunk ki” – mondta a brazil. “Természetesen nem arról van szó, hogy azonnal megfelelően működnek az új elemek, azokat folyamatosan fejleszteni kell.”

“Úgy gondolom, hogy az új elemekkel több lehetőség van a fejlesztésre, hiszen különböző területeken léphetsz előre. Még nem találtuk meg, miként javulhatnánk egy másodpercet, azonban az új elemekkel egyre jobbak lehetünk. A négy nap alatt rengeteg adatot és tapasztalatot szerezhetünk, így biztos vagyok benne, hogy idővel tovább fejlődhetünk.”

Bár óvatosan nyilatkozott, Piquet úgy gondolja, hogy az újítások lehetővé teszik a Renault számára, hogy mindkét autóval bekerüljenek az időmérő edzés utolsó etapjába a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjon.

“Úgy vélem, hogy az autó nagyon jól ment az első tesztnapon és a következő három napban tovább tudunk fejlődni. Optimistán várom a folytatást és úgy érzem, hogy mindkét autónkkal bekerülhetünk az első tízbe a következő időmérő edzésen” – tette hozzá Piquet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!