Friss hírek

Piquet szerint a Renault harcba szállhat az élmezőnnyel

A Renault brazil pilótája, Nelson Piquet annak ellenére sem aggódik az idei év miatt, hogy az e heti tesztprogram első két napján borzalmasan gyengén teljesített, és mindkét alkalommal a tabella alján végzett Jerezben.

A Renault brazil pilótája, Nelson Piquet annak ellenére sem aggódik az idei év miatt, hogy az e heti tesztprogram első két napján borzalmasan gyengén teljesített, és mindkét alkalommal a tabella alján végzett Jerezben.

Az eddig látottak alapján kijelenthető, hogy Piquet nem találja a fogást a franciák új versenygépén, pedig csapattársa, a nálánál jóval tapasztaltabb Fernando Alonso az előkelő harmadik helyen végzett kedden.

A brazil pilóta azonban optimista, és nem foglalkozik a teszteredményekkel, ugyanis elmondása szerint még rengeteg újítás érkezik a következő hetekben, így csak a március végi szezonnyitón derül fény az erőviszonyokra.

Hirdetés
 

“Senkit nem hajtunk, csakis a saját munkánkra koncentrálunk” – mondta Piquet. “Majd csak Ausztráliában tudhatjuk meg, hogy ki hol áll a mezőnyben. Egészen addig mindenki más programon dolgozik, valaki használja a KERS-t, valaki nem, és azt sem tudhatjuk, ki mennyi üzemanyaggal köröz a teszteken.”

“Éppen ezért jelenleg csakis a saját dolgainkra kell koncentrálnunk, hogy megoldjunk minden problémát, és tökéletesítsük a beállításokat. Nézhetjük a monitort, és az időket, de ez egyelőre egyáltalán nem aggaszt minket.”

“Tudjuk, hogy némely csapatnak már most nagy a leszorító ereje, és ennél már nem lesz nagyobb Ausztráliában. Viszont olyan csapatok is vannak, melyeknek sokkal több lesz az első versenyen. Szóval nem aggódom túlságosan emiatt. Véleményem szerint, ha sikerül megoldani a problémáinkat, és megérkeznek a gyárból az újítások, az autónk sokkal jobb lesz Ausztráliában.”

Piquet szerint az eddigi teszteken látottak alapján senki nem tudja megmondani, ki a legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére az idei évben, különösen úgy, hogy szinte alapjaiban megváltoztak a szabályok a korábbi évekhez képest.

Bár sokan azt gondolják, hogy a Red Bull Racing lehet a titkos favorit, a brazil pilóta mindenkit óvatosságra int, ugyanis elmondása szerint semmi garancia nincs arra, hogy a téli időszakban szárnyaló csapatok ugyanolyan jól fognak teljesíteni a szezonban.

“Ha valaki vet egy pillantást az időkre, akkor azt mondhatja, hogy a Red Bull Racing nagyon gyors. Azonban mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a McLaren és a Ferrari is gyors lesz, mert ők a két élcsapat, a két legnagyobb költségvetéssel rendelkező alakulat, ahol ráadásul a legtöbben dolgoznak” – magyarázta Piquet.

“Viszont nem gondolom, hogy túlságosan le lennénk maradva tőlük, sőt még az sem kizárt, hogy felvehetjük majd velük a harcot. Biztos vagyok abban, hogy sokkal jobb helyzetben kezdhetjük meg a szezont, mint tavaly.”

“Abban is biztos vagyok, hogy nagyon szoros lesz a küzdelem. Nehéz bármit is mondani az erőviszonyokról, mert mindenki jónak tűnik. A Williams is jó, a Red Bull Racing is lenyűgöző, ahogy a Toro Rosso is vélhetően az lesz, hiszen ugyanazt a technikát használja majd, mint az energiaital-gyárosok.”

“Szóval nagyon nehéz bármit is mondani jelen pillanatban. Biztos vagyok abban, hogy a nagy csapatok, mint a Ferrari és a McLaren ott lesznek az élen, és hatalmas csata lesz köztünk, a BMW és más csapatok között” – folytatta a brazil pilóta, aki szerint sokat fejlődött az R29 az első teszt óta, és még rengeteg erő lakozik benne.

“Úgy gondolom, hogy jelenleg az eddig felmerült problémák, és a helyes beállítások megtalálása közötti fázisban vagyunk. Az autó már most sokkal jobb, mint amikor legutóbb vezettem.”

“Azonban még rengeteg van benne, de előtte még többet meg kell tudnunk a gumikról, és azok viselkedéséről. A tapadás még nem optimális, így biztos vagyok abban, hogy még sokkal többet ki lehet hozni belőle” – tette hozzá Piquet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!