Friss hírek

Piquet szerint fordulópont volt a Francia Nagydíj

Nelsinho Piquet úgy gondolja, hogy a hétvégi Francia Nagydíjon mutatott teljesítménye nem a véletlen műve, és ez még csak a kezdete annak, ami jönni fog a szezon második felében.

Nelsinho Piquet úgy gondolja, hogy a hétvégi Francia Nagydíjon mutatott teljesítménye nem a véletlen műve, és ez még csak a kezdete annak, ami jönni fog a szezon második felében.

Azt követően, hogy borzalmasan kezdte az idei évet, Piquet feltámadt, és visszatérve Európába, kiváló teljesítményt nyújtott a hétvégén megrendezett Francia Nagydíjon, ahol megelőzve csapattársát, a két pontot érő hetedik helyen futott célba.

“Bízom benne, hogy ez még csak a kezdet, és egyre jobb leszek a szezon hátralévő részében” – mondta a brazil versenyző, aki első pontjait szerezte meg a Forma-1-ben.

“Előbb vagy utóbb, ez is eljött, nem éreztem túl nagy nyomást magamon. Természetesen tisztában voltam azzal, hogy javítani kell a szezon első felében mutatott teljesítményemen. Nagyon szerencsétlen voltam, számos balszerencse sújtott, de remélhetőleg mostantól minden rendben lesz.”

A fiatal versenyző Forma-1-es pályafutása messze legjobb eredményét érte el a hétvégén. A brazil újonc kiválóan védte pozícióját a verseny elején a mögötte agresszíven támadó, jóval könnyebb autóval futó Lewis Hamiltonnal szemben.

Piquet mindössze egyszer hibázott, második kiállása után a boxutca kijáratánál, ami éppen elég volt ahhoz, hogy a mögötte haladó Heikki Kovalainen elmenjen mellette.

“Ez egy olyan verseny volt, amelynek 99%-ában keményen kellett hajtanom. Nem volt nagy forgalom előttem, a saját tempómat tudtam autózni, és szerencsére a verseny elején magam mögött tudtam tartani a McLareneket.”

“Sajnos volt egy kisebb probléma a boxutca kijáratánál, mikor lecsúszott a kezem a gombról és üresbe tettem az autómat, ami miatt elég sok időt vesztettem” – folytatta Piquet, aki örült annak, hogy ki tudta használni csapattársa, Fernando Alonso hibáját a visszafordítóban, ahol a kétszeres világbajnok lecsúszott az ívről a 68. körben.

“Nem volt különösebb csata. Hibázott, és ebből előnyt szereztem. Kiváló volt a stratégiánk, talán egy kicsit jobb, mint Fernandóé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!