Friss hírek

Piquet: Verstappen „összezúzná” Hamiltont a Mercedesnél

A háromszoros Forma-1-es világbajnok, Nelson Piquet szerint Max Verstappen „összezúzná” Lewis Hamiltont, ha együtt versenyeznének a Mercedesnél.

Verstappen és Hamilton voltak a múlt hétvégi Bahreini Nagydíj főszereplői: a két versenyző pazar küzdelmet vívott a győzelemért, a csatából pedig végül a Mercedes pilótája került ki győztesen.

Az 1981-ben, 1983-ban és 1987-ben világbajnoki címeket nyerő Nelson Piquet szerint nagyon nehéz két versenyzőt összehasonlítani, ha nem egyazon csapatnál versenyeznek, a brazil azonban azon a véleményen van, Verstappen ugyanolyan versenyautóval legyőzné a hétszeres világbajnokot.

Hirdetés
 

„Figyelembe kell vennünk azt, hogy az F1 egy olyan kategória, ahol eltérő autók vannak, szóval nagyon nehéz közvetlen összehasonlítást végezni két versenyző között, ha nem ugyanannál a csapatnál vannak. De ha Max a Mercedesnél versenyezni, meggyőződésem, hogy összezúzná Hamiltont” – mondta Piquet a Motorsport.com című lapnak.

„Max agresszívebb. Talán az agresszivitása miatt többet hibázik, de véleményem szerint jobb, mint Hamilton. Hamiltonnak túl könnyű dolga van a győzelmeket tekintve úgy, hogy Bottas ott van mellette második számú versenyzőként.”

„Egy kicsit olyan, mint amilyen Mansell és én voltunk a Williamsnél – az egyik versenyző nagyon le van maradva. 1987-ben megnyertem a bajnokságot, pedig nem úgy vezettem, mint előtte, mert az év elején volt egy balesetem, és problémáim voltak a térlátásommal. De megnyertem a bajnokságot némi szerencsével. 1986-ban nyernem kellett volna, de győztem 1987-ben. De annyira könnyű volt… Az autó sokkal jobb volt, mint a többieké. És a Mercedes is messze jobb volt a többieknél az elmúlt években.”

„Nem arról van szó, hogy Hamilton nem jó. De van mellette egy alsóbbrendű versenyző, a korábbi pedig [Nico Rosberg] még rosszabb volt… Ő azért nyert, mert egy olyan év volt, amikor Hamiltonnak balesetei és kiesései voltak.”

A korábbi világbajnok fia, Nelson Piquet Jr. szintén Verstappenre tenné a voksát, ha a Mercedesnél versenyeznének mindketten.

„Szerintem két dolgot kell számításba venni: Lewis tapasztalatát, és Max akaratát. Lewis 15 szezon óta itt van már az F1-ben, és azt hiszem, lépésről lépésre az ember elveszíti a vágyat” – mondta a brazil, aki 2008-ban és 2009-ben szintén versenyzett az F1-ben Fernando Alonso oldalán.

„Másfelől pedig Max késsel a fogai között járkál. Lewis már nyert 7 világbajnoki címet, szóval másféle tűz van benne. És ez különbséget jelenthet. Szeretem összehasonlítani Maxot egy MMA-harcossal, aki kész bármilyen kihívással szembenézni. Lewis esetében más a helyzet, ő már bajnoki címeket nyert. A tapasztalata bizonyos területeken segít, de Max akarata és agresszivitása jelentősebb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!