Friss hírek

A Pirelli elárulta mikor bonyolítja idei gumitesztjeit

Fotó: Pirelli

Véglegesítette 2018-as Forma-1-es tesztprogramját a Pirelli – az olasz gumigyártó nemrégiben nyilvánosságra is hozta terveit az előttünk álló idényre vonatkozóan.

A vállalat tájékoztatása szerint a mezőny mind a 10 csapata kiveszi majd a részét a tesztekből, a Ferrari, a Mercedes és a McLaren pedig a Pirelli esőgumijait is teszteli majd Fioranóban, illetve a Paul Ricard versenypályán.

A Pirelli a kínai, a spanyol, a brit, a japán és a mexikói versenyhétvégéket követően bonyolítja majd le szárazpályás tesztjeit, jellemzően kedden és szerdán.

„Összeállítottuk a naptárunkat a csapatokkal. Nagyszerű, hogy minden egyes csapattal tudunk egy-egy száraz pályás tesztet bonyolítani” – mondta Mario Isola.

„Minden csapatnak felajánlottuk a tesztelés lehetőségét, és mindenki pozitív választ adott. Ami az esőgumikat illeti, kevesebb tesztünk lesz – három csapatnak lesz lehetősége tesztelni vizes pályán.”

A gumitesztek ugyanúgy zajlanak, ahogy eddig: a csapatoknak nem lesz információjuk arról, hogy pontosan mit is tesztelnek, kizárólag a Pirelli iránymutatásai szerint dolgozhatnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!