Pirelli: Értékes információkat gyűjtöttek a csapatok

Körönként mintegy 1 másodpercnyi különbség lesz a Pirelli két gumikeveréke között a Hungaroringen – az olasz vállalat rendkívül kiélezett taktikai küzdelemre számít.


Körönként mintegy 1 másodpercnyi különbség lesz a Pirelli két gumikeveréke között a Hungaroringen – az olasz vállalat rendkívül kiélezett taktikai küzdelemre számít.

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója a közepes- és lágy gumikeverékekkel érkezik majd meg a Magyar Nagydíjra, a csapatok pedig először használják majd élesben azokat az új fejlesztésű abroncsokat, melyeket múlt héten, a fiatal versenyzők tesztjén már kipróbálhattak.

Paul Hembery, a Pirelli motorsport-főnöke elárulta, a háromnapos gyakorláson résztvevő csapatok hasznos információkat szereztek az elmúlt héten.

„Az új gumikat a silverstone-i fiatalok tesztjén próbálhatták ki a csapatok, és lehetőségük volt arra, hogy megfelelően beállítsák autóikat ezekhez az abroncsokhoz” – mondta a szakember.

„Most először vetik majd be élesben ezeket a gumikat, és miután az időmérő különösen fontos a Hungaroringen, a szabadedzéseknek komoly jelentősége lesz majd. Az előzés ezen a pályán soha nem egyszerű, szóval a csapatok a stratégiák révén megpróbálják majd optimalizálni lehetőségeiket, hogy pozíciókat nyerjenek. A közepes- és lágy keverékkel bőven lesz lehetőségük erre.”

Hembery kifejtette, a hétvégére várható óriási hőség szintén nagy kihívás elé állítja majd a Forma-1 mezőnyét.

„Magyarországon nagyon meleg lehet, és ez bizony komoly szerepet játszik majd a gumikopásban is. A kigyorsítás és a fékezés két kritikus szempont a Hungaroringen, így a csapatok olyan beállításokkal köröznek, melyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek.”

„Mivel az oldalirányú terhelés meglehetősen alacsony itt, gumiteljesítmény, nem pedig a tartósság lesz a korlátozó tényező, és ez nagyban múlik majd a csapatok által választott stratégiákon. A csapatok megpróbálják addig kihozni a legtöbbet a gumikból, ameddig csak lehet – a legújabb fejlesztésű gumik pedig segíthetik őket ebben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!