Friss hírek

Pirelli: A gumiháború csak ártana a Forma-1-nek

020

Csak ártana a Forma-1-nek az, ha egynél több gumigyártó szállítana abroncsokat a csapatoknak – ezt mondják a Pirellinél.

Az olasz gumgyártó 2011-es visszatérése óta egyedüliként látja el a gumiszállítói feladatokat – utoljára 2006-ban fordult elő, hogy egynél több gyártó látta el abroncsokkal a mezőnyt: akkor a Michelin és a Bridgestone rivalizált egymással.

Bár a rajongók egy része örülne annak, ha újra lenne gumiháború az F1-ben, a Pirelli szerint erre nem sok esély van, ráadásul nem is tenne jót a sportágnak.

„Ez egy más helyzet” – mondta Mario Isola, a Pirelli versenyigazgatója.

„Jelenleg minden csapatnak ugyanolyan termékeket szállítunk. Szóval ugyanolyan szintre hozzuk őket a gumik tekintetében. Ha nyitunk egy versengést, növeljük a költségeket, hiszen tesztekre van szükség.”

„És a topcsapatok jobb termékekhez juthatnak a középmezőny csapataihoz, illetve a kisebb istállókhoz képest, hiszen nincs az a kötelezettség, hogy mindenkinek ugyanolyan abroncsokat adjunk.”

„Szóval különbséget kreálnánk a topcsapatok és a többi istálló között. Lehet, hogy 2-3 gumigyártóval egy pár csapat harcolna az élen, de a többiek küszködnének a teljesítménnyel.”

„A gumival könnyen lehet fél másodpercet, vagy annál is többet találni, szóval nagyobb lenne a különbség, mint most.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek