Pirelli: Nem fog megismétlődni a silverstone-i dráma - F1VILÁG.HU

Pirelli: Nem fog megismétlődni a silverstone-i dráma

Nem tulajdonított komoly jelentőséget Sebastian Vettel és Fernando Alonso pénteki defektjének a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.


Nem tulajdonított komoly jelentőséget Sebastian Vettel és Fernando Alonso pénteki defektjének a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.

A vállalat motorsport-igazgatója, Paul Hembery újságíróknak nyilatkozva az edzésnap végén elárulta, mérnökeik alaposan végignézik majd a pályát a Fagnes lassítótól egészen a Paul Frere kanyarig, ahol a gumiproblémák felmerültek a Red Bull és a Ferrari esetében.

„A Red Bull esetében úgy tűnik, hogy valami egyszerűen kivágta a futófelületet” – mondta Hembery.

„A Ferrarin két elég világos lyuk található a futófelület tetején, szóval ki kell mennünk később és meg kell vizsgálnunk a pályát, hogy lássuk, mi történt a 13-as és 15-ös kanyar között.”

„Más gumikon is láttuk jeleket, kisebb vágásokat, szóval biztos, hogy van valami. De még nem tudom megmondani, mi. A Red Bullon valami beszorult a padlólemez és a gumi közé.”

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap munkatársa arról faggatta, fennáll-e a veszélye annak, hogy a Silverstone-ban történtek megismétlődnek, a szakember így felelt: „Nem. Ez teljesen más.”

Hembery ezzel együtt elismerte, nem túl ideális a helyzet, hiszen a Pirellinek még válaszokat kell találnia arra, hogy mi is történt.

„Aggasztó ez a sportágra nézve, hiszen meg kell találnunk az okokat. Nem sokat tehetünk, de a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk majd, hogy kiderítsük, mi történt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!