Pirelli: Nem segít, ha a Red Bull folyton csak kritizál

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítójának motorsport-igazgatója, Paul Hembery nem érti, a világbajnoki tabellát vezető Red Bull Racing miért panaszkodik folyton-folyvást az olasz vállalat idei abroncsaira.A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery nem érti, a világbajnoki tabellát vezető Red Bull Racing miért panaszkodik folyton-folyvást az olasz gumigyártó idei abroncsaira.

Sebastian Vettel idei harmadik győzelmét aratta múlt hétvégén, Kanadában, a leintést követően azonban ismét szót ejtett az abroncsokról, melyek véleménye szerint nem elég biztonságosak.

Vettel rámutatott arra, nem azért fogalmaz meg kritikákat a Pirellivel szemben, mert csapata nem tud felülkerekedni a gumiproblémákon – hiszen a montreali eredmények is azt bizonyítják, hogy a csapat jó úton jár e tekintetben –, hanem azért, mert egész egyszerűen úgy gondolja, változtatni kell a gumikon, hogy azokkal biztonságosan lehessen versenyezni.

A Pirelli motorsport-főnöke, Paul Hembery az AUTOSPORT című brit szaklap nyilatkozva elmondta, nem érti, Vettel miért kritizálja folyamatosan a gumigyártót.

Amikor a minap a szakember arról kérdezték, a Red Bull kanadai tempója rávilágított-e arra, a címvédő gárda mekkora előnyben is van riválisaival szemben, ha a gumikopás nem olyan jelentős, így felelt: „Egy kicsit talán jelzés értékű, de már Kanada előtt is vezették a bajnokságot.”

„Erősek voltak, de néhány megnyilvánulásukat nehéz megérteni, ha megnézzük a teljesítményüket. Néhány más csapatnak talán oka volna panaszra, de hogy egy istálló úgy is panaszkodjon, hogy közben vezeti a világbajnokságot…”

„Megnyerik a futamot, és ismét panaszkodnak, és az efféle dolgok nem segítenek.”

Való igaz, a bajnokság elején a Red Bull a túlzott gumikopás miatt is élesen bírálta a Pirellit, a csapat elmondása szerint ugyanis az olasz vállalat jelenlegi abroncsai kiölik a versenyzést a Forma-1-ből. Vettel azonban Montrealban azért fogalmazott meg kritikát a Pirellivel szemben, mert véleménye szerint a gumik nem elég biztonságosak, és az új szerkezetű abroncsokat már Kanadában be kellett volna vetni.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a Pirelli mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a bajnokság első versenyein tapasztalt futófelület-leválásokat: korábbi tervei szerint a múlt pénteken, Kanadában kipróbált abroncsokat Silverstone-ban már élesben is bevetette volna, ám végül úgy döntött, azokat mégsem viszi pályára. Ehelyett egy új ragasztási eljárással próbálja megakadályozni az abroncsok meghibásodását.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!