Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Pirelli: Nem változnak jelentősen a gumik

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Pirelli: Nem változnak jelentősen a gumik

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli szerint a Magyar Nagydíjtól kezdődően használatos új abroncsok nem lesznek jelentősen mások, mint az eddig használt gumik.


A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli szerint a Magyar Nagydíjtól kezdődően használatos új abroncsok nem lesznek jelentősen mások, mint az eddig használt gumik.

A királykategória csapatai ezen a héten Silverstone-ban próbálhatják majd ki először azokat a gumikat, melyekkel a Pirelli a Hungaroringre érkezik. A vállalat a tavalyi gumiszerkezetet ötvözte az idei keverékekkel, és bár Paul Hembery motorsport-igazgató elmondása szerint nem kell jelentős változásra számítani, bőven lesz feladatuk a csapatoknak.

„A fiatalok tesztjén a csapatok értékes lehetőséget kapnak arra, hogy kipróbálják az új specifikációjú abroncsokat, és mindemellett esélyt adhatnak fiatal tehetségeiknek” – mondta Hembery.

„Mivel a tesztlehetőségek száma minimális az év során, a csapatoknak, illetve nekünk is nagyon fontos, hogy a legtöbbet hozzuk ki ezekből a lehetőségekből. Az, hogy aktív versenyzők is tesztelhetnek, sokat segít, és izgatottan várjuk már visszajelzéseiket.”

„Nem számítunk arra, hogy az új specifikáció jelentősen más lesz az eddig használtnál vezetés szempontjából, és az általános karakterisztika is hasonló lesz. Viszont rengeteg hasznos munka vár a csapatokra a következő három napban.”

A Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) kötött megállapodás értelmében egy csapat az eddigi 100 helyett összesen 105 szett abroncsot használhat fel tesztelés céljából egy évben – az alakulatok szabadon dönthetnek arról, milyen gumikat tesztelnek egyes helyszíneken.

A Pirelli tájékoztatása szerint Silverstone-ban egy csapat sem használja például a szuperlágy keveréket, annak ugyanis nem kedvez az angol versenypálya vonalvezetése.

Ezen felül a Pirelli hét további garnitúrával érkezett a háromnapos tesztre: három kemény és két közepes keverékkel, valamint két garnitúra kemény keverékű prototípussal. Utóbbit a csapatok már használhatták Spanyolországban, illetve Angliában a pénteki edzésnapon. Ezeket a gumikat az aktív versenyzők használhatják majd a fiatalok tesztjén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!