Friss hírek

Pontosított a Halóval kapcsolatban az FIA

Fotó: Singapore GP

Megkönnyebbülhetnek a Forma-1 csapatai, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis a Motorsport Világtanács (WMSC) legutóbbi ülése után véglegesítette, miképp zajlanak majd a jövő évben bevezetésre kerülő Halo terheléses tesztjei.

A sportot irányító testület még hónapokkal ezelőtt döntött arról, hogy a fejvédő szerkezet 2018-tól kötelezően használandó lesz a Forma-1-ben.

A csapatok azonban elégedetlenségüknek adtak hangot, számos részletet ugyanis egészen csütörtökig nem tudtak a fejvédőről, így pedig nem tudtak megfelelően haladni jövő évi autóik fejlesztésével.

Az FIA egyeztetéseket folytatott a csapatokkal, majd csütörtökön nyilvánosságra hozta a 2018-as évre vonatkozó technikai szabályokat, melyek már konkrétumokkal szolgálnak, így a csapatok is ennek megfelelően dolgozhatnak új versenyautóikon.

A definíció szerint a teszteket kevesebb mint 3 percig kell elvégezni, a terhelést pedig 5 másodpercig folyamatosan fenn kell tartani – ez idő alatt nem keletkezhet sérülés a túlélőcellán, vagy bármely hozzá kapcsolt eszközön.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!