Privát teszttel fenyegetőzik a Red Bull

Angol lapértesülések szerint határozott akcióval tiltakozna a Nemzetközi Bíróság múlt heti ítélete ellen a Red Bull Racing alakulata. A Ferrarinál szintén úgy vélik, olcsón megúszta a Mercedes a tesztügyet.Angol lapértesülések szerint határozott akcióval tiltakozna a Nemzetközi Bíróság múlt heti ítélete ellen a Red Bull Racing alakulata.

Az FIA felügyeleti szerve múlt csütörtökön, Párizsban tárgyalta a Mercedes Forma-1-es csapatának tesztügyét, miután a német gárda a Spanyol Nagydíjat követően 2013-as versenyautójával vett részt a Pirelli barcelonai tesztjén.

A Nemzetközi Bíróság végül megállapította, a Mercedes vétett a sportszabályok ellen, így büntetésül nem vehet részt a jövő hónapban megrendezésre kerülő, fiatal versenyzők számára kiírt háromnapos teszten. Emellett – akárcsak a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli – megrovást kapott.

A Red Bull és a Ferrari szerint olcsón megúszta a brackley-i gárda, így e két istálló a The Times című lap szerint Bernie Ecclestone-hoz fordult a bíróság pénteki ítélete miatt, és arról tájékoztatta a Forma-1 teljhatalmú urát, hogy készek vállalni a Mercedeséhez hasonló büntetés kockázatát.

Bár a The Times szerint a Ferrari egyelőre nem fenyegetőzik privát teszttel, a maranellói gárda szerint igazságtalan ítélet született – a Red Bull mindazonáltal határozottabb akcióra készül, állítólag kész kihagyni a fiatalok tesztjét azért, hogy ehelyett egy privát gyakorlást bonyolítson le a Mercedes példáját követve.

„Hogyan lenne elég egy megrovás egy olyan csapatnak, mely küszködött a Spanyol Nagydíjon, tesztelt, és aztán nyert Monacóban?” – idézi az angol lap a Ferrari egy magát megnevezni nem kívánó munkatársát.

„Senki sem tudott erről a tesztről, és még a bíróság sem nagyon vizsgálta azt, hogy miért nem, és mi is történt pontosan. Nem csoda, hogy a csapatok dühösek. Elegük van már az FIA-ból. Üres fenyegetésnek tűnhet jelen pillanatban, de az, hogy ilyen viták zajlanak, jól mutatja, hogy senki sem elégedett [Jean] Todttal, vagy az FIA-val.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!