Friss hírek

Privát teszttel hangol a Ferrari az új F1-es szezonra

Január utolsó hetére egy háromnapos tesztnapot bonyolít le Fioranóban a Ferrari Forma-1-es csapata, hogy a lehető legjobban felkészítse versenyzőit a 2023-as szezonra.

A maranellóiak már tavaly is hasonlókép tettek, akkor Carlos Sainz, Charles Leclerc és a tesztpilóta, Robert Shwartzman ülhetett autóba január elején. A Ferrari szerint a versenyzőknek szükségük van arra, hogy formába lendüljenek, mielőtt elutaznak majd Bahreinbe, ahol idén csupán három tesztnapot tölthet el a csapat a világbajnoki sorozat kezdete előtt.

Ezúttal viszont a Ferrari négy versenyzőnek biztosít lehetőséget házi tesztpályáján: míg Leclerc és Sainz egy-egy napot kapnak, addig Shwartzman az istálló másik tartalékosával, Antonio Giovinazzival osztozik az utolsó tesztnapon.

A Forma-1 szabályai szerint a csapatok privát tesztnapokon csak olyan autókkal gurulhatnak pályára, melyek megfelelnek a 2019 és 2021 között érvényben lévő technikai regulák követelményeinek. A Ferrari ennek megfelelően a 2021-es, SF21 kódjelű modelljével gurul majd pályára Fioranóban.

A Ferrari vadonatúj autójáról néhány héttel később, február 14-én hull majd le a lepel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!