Próbált kitolatni, majd a Mercedes előadta, hogy „szegény Hamilton hirtelen megsérült” - Marko - F1VILÁG.HU

Próbált kitolatni, majd a Mercedes előadta, hogy „szegény Hamilton hirtelen megsérült” – Marko

HIRDETÉS
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko továbbra is azon a véleményen van, egy átlagos versenybaleset történt a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon Lewis Hamilton és Max Verstappen között. Szerinte egész egyszerűen a Mercedes fújta fel a dolgot. A szakember szerint „nonszensz” az is, amit Toto Wolff állít.
2021 Italian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Max Verstappen crash

Hamilton és Verstappen a monzai verseny 26. körében ütközött össze – idén már másodszor –, amikor a holland a bokszból visszatérő riválisát próbálta támadni.

A baleset következtében mindkét bajnokesélyes kiesett, Verstappen pedig a versenybíróktól 3 rajthelyes büntetést kapott a jövő hétvégi Orosz Nagydíjra.

Helmut Marko számára továbbra sem kérdés, hogy versenybaleset történt, a Mercedes viszont nagyon felfújta az ügyet.

„Sokkal jobban dühít az elszúrt bokszkiállásunk” – mondta Marko az Österreich című lap azon kérdésére, hogy dühös-e még a Monzában történt baleset miatt.

„Ez volt ugyanis az egyetlen oka annak, hogy Hamilton Verstappen közelébe került. Egy átlagos versenybaleset volt, minden egyéb sztorival a Mercedes hozakodott elő. Verstappen már kiszállt az autóból, amikor Hamilton még próbált kitolatni a sóderágyból. Még az orvosi autó is látta ezt és továbbhajtott.”

„És aztán előadják, hogy szegény Hamilton hirtelen megsérült, és a többi.”

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Toto Wolff-fal abban, hogy a fejvédő bukókeret megmentette Hamilton életét, Marko kifejtette: „Még ha szkeptikus is voltam kapcsolatban kezdetben, be kell vallanom: mint ahogy a [bahreini] tűzesetnél, a ’Haló’ itt is döntő szerepet játszott abban, hogy ilyen jól alakultak a dolgok.”

Marko szerint Verstappen nem érdemelt büntetést a baleset miatt.

„Nem leszek dühös tőle, még akkor sem, ha versenybaleset volt” – mondta ezzel kapcsolatban, majd hozzátette, Verstappen a bokszba való visszaérkezés után az elszúrt kerékcsere felől érdeklődött.

Hirdetés

„Azt mondta, hogy Lewis nem hagyott neki elég helyet, és tudni akarta, mi történt a bokszkiállásnál.”

A Red Bull tanácsadója szerint teljesen „nonszensz” Toto Wolff azon állítása, hogy Verstappen azért ütötte ki Hamiltont, mert attól félt, a brit ellép tőle és megnyeri a versenyt.

„Ehhez a Mercedes túl lassú volt” – reagált Marko, aki ugyanakkor nem hiszi el, hogy a német istállónak idén már nem lesznek új fejlesztései.

„Az az 5 pont, amivel előnyben vagyunk, nem jelent semmit. Izgalmas lesz egészen az utolsó versenyig!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!