Friss hírek

Próbára teheti a miami pálya a Forma-1-es versenyzőket

Komoly kihívások elé állíthatja a Forma-1 mezőnyét a vadonatúj miami versenypálya szűkös utolsó szektora – mondja az AlphaTauri ifjú versenyzője, Yuki Tsunoda.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén először vendégeskedik majd a floridai versenyhelyszínen, a versenyzők pedig szinte kivétel nélkül alig várják már, hogy kipróbálják az új miami versenypályát.

Nemrég kiderült, az 5,4 km hosszú versenypályán 3 DRS-zóna áll majd a versenyzők rendelkezésére, így mindenki abban bízik, előzésekből nem lesz hiány a szezon ötödik versenyén. Tsunoda ugyanakkor azt mondja, a szűk utolsó szektor akár káoszt is okozhat majd a vasárnapi versenyen.

Hirdetés
 

„Igazán nehéz és más. Főleg a hármas szektor, nagyon szűkek a kanyarok. Ha bejön a biztonsági autó, szerintem igazi forgalmi dugó lesz ott, annyira szűk” – mondta a japán pilóta. „Gyorskörön is elég lassúak lesznek ezek a kanyarok. Szóval érdekes lesz látni.”

Sergio Perez még decemberben egy régebbi F1-es autóval már kipróbálhatta a félkész amerikai pályát, elmondása szerint pedig az utolsó szektor tényleg problémás lehet a pilótáknak.

„Szerintem remek pálya. Van egy kanyargós rész rajta, amit elég nehéz jól eltalálni, és a belátása is nehézkes lehet” – fogalmazott a rutinos mexikói. „De szerintem jó lehet a versenyzés a hosszú egyenesekkel. Remélem, hogy az aszfalt is jó lesz, és remek küzdelmeket látunk majd.”

Az Alfa Romeo versenyzője, Valtteri Bottas nagyon optimista azzal kapcsolatban, hogy egy előzésekben és látványos manőverekben bővelkedő verseny vár a Forma-1 szerelmeseire.

„Jó volt látni azt, hogy úgy tűnik, az előzések szempontjából egy igazán jó pálya ez” – magyarázta a finn pilóta. „Azt gondolom, a versenyzés szempontjából pozitívnak tűnik az, ahogy megálmodták ezt a pályát. Elég hosszú egyenesek vannak rajta, és van néhány igazán jó előzési lehetőség.”

„Meglátjuk majd, milyen lesz a valóságban, de papíron szerintem jónak tűnik. Meggyőződésem, hogy lenyűgöző esemény lesz.”

Pierre Gasly hónapokkal ezelőtt már ellátogatott a verseny helyszínére, a francia pilótát pedig lenyűgözte az, amit látott. Most alig várja már, hogy kipróbálja az új aszfaltcsíkot.

„Nagyon tetszik a vonalvezetése” – fogalmazott az AlphaTauri versenyzője. „Elég nagy a tempó, komoly kihívások vannak benne, és szokatlan típusú kanyarok várnak minket – nagyon hosszú kanyarok és egyenesek.”

„Szerintem igazán látványos hétvége vár ránk, szóval izgatottan várom, a helyszín pedig egyedülálló.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!