Problémák a Mercedesnél, ám nincs pánik - F1VILÁG.HU

Problémák a Mercedesnél, ám nincs pánik

Noha komoly problémákkal szembesültek, a Mercedes Grand Prix alakulatánál bíznak abban, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra jó formában lesznek ahhoz, hogy a mezőny első felében harcoljanak.


Noha komoly problémákkal szembesültek, a Mercedes Grand Prix alakulatánál bíznak abban, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra jó formában lesznek ahhoz, hogy a mezőny első felében harcoljanak.

A brackley-i gárda új, MGP W02-es kódjelű versenygépe a februári teszteken nem tudta felvenni a versenyt a Red Bull és a Ferrari versenygépeivel, mi több, komoly problémák jelentkeztek az autó hűtésével.

A csapat ügyvezetője, Nick Fry azonban a Reutersnek elmondta, bíznak a fejlesztésekben, melyektől azt várják, hogy a március végén esedékes első versenyen már behozzák lemaradásukat.

„A teljesítmény – az alapján, amit eddig láttunk – nem olyan jó, mint szeretnénk” – ismerte be a szakember.

„Azt gondolom, ennek két fő oka van. Az egyik, hogy az autónak voltak hűtési problémái, így egy ezt a problémát áthidaló aerodinamikai csomaggal gurultunk pályára, ami jelentősen megmutatkozott a köridőkben.”

„A másik ok, hogy egy teljesen más taktikával mentünk tesztelni, és az autóra komoly fejlesztések érkeznek az első versenyre. Tehát tudjuk, hogy nem mi leszünk a leggyorsabbak, fogalmazzunk így.”

Fry hozzátette, nem estek pánikba, hiszen a jövő heti, barcelonai tesztsorozaton már egy komolyabb fejlesztési csomagot is pályára visznek, mely lapértesülések szerint egy teljesen átdolgozott kipufogórendszert és egy új első szárnyat is magába foglal.

„Nem estünk pánikba, vannak terveink, melyekhez ragaszkodunk, és azt gondolom, meglehetősen jó formában leszünk, mire Ausztráliába utazunk.”

„Lesz néhány változás Barcelonára. Azt hiszem, javuló tendenciát látunk majd, tehát messze vagyunk attól, hogy pánikba essünk. Michael [Schumacher] megérti a helyzetet és minden versenyző a leggyorsabb akar lenni, már a szezon elejétől kezdve. Ilyen a természetük.”

Az Autosport egyébként úgy értesült, a gárda 2011-es versenyautója a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit sem teljesítette maradéktalanul, ezt azonban a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug sem tagadni, sem megerősíteni nem kívánta.

„Nem fogjuk kommentálni ezt. De nem lehet akadály számunkra” – fogta rövidre a szakember.

Haug hozzátette, nagyon bíznak az új fejlesztésekben, és jövő héten, Barcelonában már az erőviszonyokat illetően is tisztább képet kapunk majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!