IMOLAGP

Problémák a Red Bullnál, de nem aggódnak

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 26: Max Verstappen, Red Bull Racing during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 26, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Nem volt könnyű a szerdai F1-es tesztnap a Red Bull számára: délelőtt Alex Albonnak akadtak problémái a felfüggesztéssel, ami miatt jelentős időt töltött a bokszban, délután pedig – nem sokkal a teszt vége előtt – Max Verstappen autója állt le.

Nem a tervek szerint sikerült a Red Bull szerdai, barcelonai tesztje, azonban a csapat nem aggódik a problémák miatt.

Albon csupán 29 kört teljesített a délelőtt folyamán, míg Verstappen 84 kört tett meg az RB16-os versenygéppel, mielőtt autója megállt a pályán. 

„Nem tudom, mi történt a végén, meg fogjuk nézni” – mondta Verstappen.

A csapat vezető versenymérnöke, Guillaume Rocquelin azonban elmondta, tudják, mi okozta a problémát, és nem aggódnak miatta. 

Verstappen a második helyen zárta a szerdai tesztnapot, azonban elmondta, nem a köridőkön volt a hangsúly ma sem, sokkal inkább azon, hogy fejlesszék az autót és tovább ismerkedjenek vele. 

„Ami fel van szerelve az autóra, azzal nyomod, és az adott pillanatban minden rendben van, de nehéz bármit mondani róla, mert nem tudjuk, hogy ezzel elég gyorsak leszünk-e” – nyilatkozta a holland. 

„A nap végén nem is ezt nézed, mert ez csak teszt. Ez a pálya különbözik az első versenyek helyszínétől is.”

„Szóval úgy gondolom, a legfontosabb, hogy próbálj ki sok dolgot, és akkor tudni fogod, hogy az autó hogyan reagál” – folytatta Verstappen. „És így amikor Melbourne-ben leszünk, már többet fogunk tudni arról, hogy milyen irányba kell mennünk, ha alul- vagy túlkormányzottá válna az autó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!