Problémák Bottasnál: Nem biztos, hogy a Mercedes megoldja a futamig - F1VILÁG.HU

Problémák Bottasnál: Nem biztos, hogy a Mercedes megoldja a futamig

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője fékproblémákkal küzdött a Stájer Nagydíj időmérő edzésén, és úgy érzi, ez akadályozta meg abban, hogy jobb eredményt érjen el.
2020 Styrian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes

Bottas közel másfél másodperccel volt lassabb csapattársánál, Lewis Hamiltonnál a Stájer Nagydíj időmérőjén, ezért a finn csak a 4. rajtpozíciót szerezte meg a holnapi versenyre Max Verstappen és Carlos Sainz mögött. 

A Mercedes pilótája elmondta, nem volt problémamentes számára a kvalifikáció, az abroncsokkal és a fékekkel is küszködött. 

„Nem volt könnyű, nem úgy tűnt, hogy negyedik leszek a rajtrácson, de a trükkös körülmények különböző kihívásokat hozhatnak” – nyilatkozta Bottas a Sky Sportsnak. 

Nem gondolom, hogy megfelelő hőmérsékletre hoztam a gumikat, és a jobb első fékek üvegesek voltak, szóval nem tudtam maximalizálni az autóban rejlő lehetőségeket a fékezések során – vizes körülmények között pedig nagyon fontos, hogy magabiztos legyek az autót illetően.”

„Elég trükkössé tette a dolgokat, és csalódást keltő” – folytatta Bottas, majd hozzátette, nem tudja, hogy a csapat képes lesz-e megjavítani a problémát a vasárnapi versenyig. 

„Nagyon remélem, hogy így lesz, jó lenne, ha tudnám nyomni, de ezt csak holnap fogjuk megtudni, mert szabadedzésen nem teljesítettünk versenytávot – de tudjuk, hogy az autó gyors, szóval várjuk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!