Problémás lehet a Mercedes fekete fényezése Ausztriában?

2020 Austrian Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Egyáltalán nincs kizárva, hogy hátrányba kerül a Mercedes Forma-1-es csapata a mai Osztrák Nagydíjon amiatt, hogy feketére festette versenyautóit a rasszizmus elleni küzdelem jegyében.

Az elmúlt években ezüstszínű autókkal versenyző Mercedes a 2020-as szezonban fekete fényezésű versenygépekkel vesz részt az F1-es bajnokságban. A csapat azért döntött így, mert szeretné felhívni a figyelmet a rasszizmus elleni küzdelemre, illetve az egyenlőségre, melyre a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a jövőben.

A feketére festett ezüstnyilak az Osztrák Nagydíj hétvégéjének eddig eltelt részében domináltak: Valtteri Bottas a szombati időmérő megszerezte a pole-t, Lewis Hamilton pedig a 2. rajtkockából indul majd.

A hőmérsékleti viszonyok azonban eddig jóval kedvezőbbek voltak, mint tavaly, amikor is a hatalmas hőség miatt a Mercedes rengeteget küszködött Ausztriában, és nem is tudott a győzelemért harcolni.

Bár a brackley-i gárda a tavalyi autó továbbfejlesztésével természetesen igyekezett megoldani a hűtési gondokat, Toto Wolff elismerte, az egyelőre még számukra is „kérdés”, hogy a fekete fényezés milyen hatással lesz a teljesítményre – főleg úgy, hogy vasárnap jóval melegebb időjárás várható, mint pénteken és szombaton.

„Jó kérdés, hiszen az üzenet és a marketing nagyon fontos, de ha a teljesítmény sérül általa, az nem jó” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

„Végeztünk némi kalkulációt vasárnapra, amikor a hőmérséklet 30°C körül várható. Majd meglátjuk, hogy az ezüst autóval végzett szimulációink más eredményt mutattak-e ahhoz képest, mint amit a pályán láttunk a fekete autóval.”

AZ OSZTRÁK NAGYDÍJ ELŐZETES RAJTRÁCSA

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!