Problémás lehet a Mercedes fekete fényezése Ausztriában? - F1VILÁG.HU

Problémás lehet a Mercedes fekete fényezése Ausztriában?

Egyáltalán nincs kizárva, hogy hátrányba kerül a Mercedes Forma-1-es csapata a mai Osztrák Nagydíjon amiatt, hogy feketére festette versenyautóit a rasszizmus elleni küzdelem jegyében.

Az elmúlt években ezüstszínű autókkal versenyző Mercedes a 2020-as szezonban fekete fényezésű versenygépekkel vesz részt az F1-es bajnokságban. A csapat azért döntött így, mert szeretné felhívni a figyelmet a rasszizmus elleni küzdelemre, illetve az egyenlőségre, melyre a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a jövőben.

A feketére festett ezüstnyilak az Osztrák Nagydíj hétvégéjének eddig eltelt részében domináltak: Valtteri Bottas a szombati időmérő megszerezte a pole-t, Lewis Hamilton pedig a 2. rajtkockából indul majd.

A hőmérsékleti viszonyok azonban eddig jóval kedvezőbbek voltak, mint tavaly, amikor is a hatalmas hőség miatt a Mercedes rengeteget küszködött Ausztriában, és nem is tudott a győzelemért harcolni.

Bár a brackley-i gárda a tavalyi autó továbbfejlesztésével természetesen igyekezett megoldani a hűtési gondokat, Toto Wolff elismerte, az egyelőre még számukra is „kérdés”, hogy a fekete fényezés milyen hatással lesz a teljesítményre – főleg úgy, hogy vasárnap jóval melegebb időjárás várható, mint pénteken és szombaton.

„Jó kérdés, hiszen az üzenet és a marketing nagyon fontos, de ha a teljesítmény sérül általa, az nem jó” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

„Végeztünk némi kalkulációt vasárnapra, amikor a hőmérséklet 30°C körül várható. Majd meglátjuk, hogy az ezüst autóval végzett szimulációink más eredményt mutattak-e ahhoz képest, mint amit a pályán láttunk a fekete autóval.”

AZ OSZTRÁK NAGYDÍJ ELŐZETES RAJTRÁCSA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!