Problémás napja volt a Mercedesnek Barcelonában - F1VILÁG.HU

Problémás napja volt a Mercedesnek Barcelonában

HIRDETÉS
Nehéz napot zárt csütörtökön, Barcelonában a Mercedes Forma-1-es csapata – a német istállót motorprobléma hátráltatta délután, emiatt Lewis Hamilton mindössze 14 kört tudott megtenni a csapat idei autójával.
2020 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 2 - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes

A munkát délelőtt Valtteri Bottas kezdte meg, a vizes pálya azonban tesztelés szempontjából közel sem volt ideális. Arra mindenesetre jó volt, hogy a finn kipróbálja a Pirelli intermediate-abroncsait, később pedig – már száraz pályán – a beállításokkal, illetve a hosszabb etapokkal foglalatoskodott.

„A délelőtti körözést kissé hátráltatta az, hogy vizes volt a pálya” – nyilatkozta Bottas a tesztnap végén. „De legalább mentünk pár etapot a köztes esőgumikkal, ami mindig hasznos.”

„Az edzést aztán kissé feldarabolták a piros zászlók, szóval pár dolgot nem tudtunk tesztelni. Viszont néhány hosszú etapot így is teljesítetem, és a beállításokon is dolgoztam.”

Bottastól aztán délután Lewis Hamilton vette át az autó volánját, a brit azonban nem sokat dolgozhatott: 14 kör után az olajrendszer hibája miatt megállt alatta a W11-es.

„Csak 14 kört tettem ma meg, de ebben a 14 körben minden rendben volt. Nyilván nem ideális, amikor nem tudunk egy teljes napon át körözni, és hogy ilyen problémánk volt, de sokat tanultunk azért ma is” – mondta a hatszoros világbajnok.

„Ahelyett, hogy a negatívumokat néznénk, felfedeztünk néhány dolgot, amiken még dolgoznunk kell, és keményen fogjuk nyomni azért, hogy megoldjuk ezeket. Alig várom, hogy péntek délelőtt ismét autóba üljek, és tovább gyarapítsuk a kilométerek számát.”

A Mercedes egyébként a csütörtöki tesztnapon mindössze 61 kört tett meg Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!