IMOLAGP

Prost: A Renault-é lesz az egyik legjobb F1-es motor

(L to R): Alain Prost (FRA) Renault Sport F1 Team Special Advisor with Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director.
Abu Dhabi Grand Prix, Saturday 24th November 2018. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.
A Renault-é lesz az egyik legjobb Forma-1-es motor hamarosan – ezt mondja a francia gyártó nagykövete, a korábbi világbajnok Alain Prost.

A V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta a Renault rengeteget küszködött motorjával – ez pedig odáig vezetett, hogy a tavalyi szezont követően útjai különváltak a Red Bullétól, mely csapattal korábban sorozatban négy bajnoki címet szereztek.

Alain Prost szerint viszont a Renault jó úton jár ahhoz, hogy övé legyen az egyik legjobb F1-es motor a mezőnyben.

„Tudjuk, hogy most már nagyon közel vagyunk a határokhoz” – mondta a korábbi F1-es világbajnok a Marca című lapnak.

„A megbízhatósági problémák olykor elkerülhetetlenek. Ez része a játéknak, el kell fogadnunk. De a Renault-é lesz az egyik legjobb motor a Forma-1-ben.”

„Senki sem beszél most erről, de mi látjuk az adatokat, és lépésről-lépésre haladunk.”

Prost azt mondja, a jelenlegi erőforrások technológiai mesterművek, ám véleménye szerint a Forma-1 túl messzire ment ebben a tekintetben.

„Technikai szempontból igazán lenyűgözőek. De személy szerint, ha versenyzőként nézem őket, akkor szerintem túl messzire mentünk. Minden a motorvezérlés előzetes beállításáról szól. Minden ki van számolva a beállítások és a stratégia tekintetében, és ennek eredményeképp a meglepetések egyre ritkábbak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!