Prost: Lesznek gondok az új motorokkal - F1VILÁG.HU

Prost: Lesznek gondok az új motorokkal

HIRDETÉS

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Alain Prost szerint jövőre mindhárom nagy motorgyártó küszködni fog az új, V6-os erőforrások megbízhatóságával.


A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Alain Prost szerint jövőre mindhárom nagy motorgyártó küszködni fog az új, V6-os erőforrások megbízhatóságával.

A francia ex-versenyző – aki nem mellesleg a Renault nagyköveteként tevékenykedik – úgy véli, a bajnokság korai szakaszában a műszaki problémák elkerülhetetlenek lesznek majd, ez pedig alaposan összekuszálhatja a mezőnyt a versenyeken.

„Biztosra mondhatom, hogy lesznek megbízhatósági problémáink, főleg a bajnokság elején” – mondta Prost az AUTOSPORT-nak.

„Csak a téli teszteken derül ki, hogy tényleg így lesz-e, de momentán senki sem tudja. De bizonyos szempontból ez jó, mivel még csak most kezdtünk el dolgozni egy új technológiával, mint amikor korábban elkezdtük használni a turbót [az 1970-es és ’80-as években].”

„Mindannyiunknak el kell fogadnunk, hogy olykor bizony lesznek gondok. A megbízhatóság mindig nagy kérdés. Most is az, hiszen ott van a motor és a turbó, és emellett vannak elektronikai elemek, kábelezés, és különféle rendszerek.”

„Még ha minden rendben is van, integrálni kell az egységet az autóba, és itt bizony vannak különféle aspektusok, melyeket figyelembe kell venni, mint például a hőmérséklet és a vibráció.”

A francia szerint a rajongók hosszú távon érdekesnek fogják majd tartani az egyes motorok közti teljesítménykülönbséget.

„El kell fogadnunk, hogy néha lesznek problémák. A publikum meg fogja érteni, hogy ez egy új technológia, és hogy még nem megbízható, de szépen lassan belátják majd, hogy meglesz a teljesítmény, a megbízhatóság és az üzemanyag-hatékonyság is.”

„Mindez nagyon jó az autóiparnak, illetve a három, vagy négy [a Honda 2015-ben érkezik] gyártónak. Emlékszem, amikor a ’80-as években a Renault-nak nem volt olyan jó hírneve, de aztán a Forma-1 sokat lendített ezen.”

Prost elárulta, a Renault jól áll a V6-os turbómotor fejlesztésével.

Hirdetés

„Minden a tervek szerint halad, minden rendben van. Mindenki nagyon odafigyel a dolgokra. Nagyjából tudjuk, milyen lesz a teljesítmény, szóval szépen lassan fogunk fejlődni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!