Prost: Párizs mentheti meg a Francia Nagydíjat

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Alain Prost szerint csak abban az esetben menekülhet meg a Francia Nagydíj, ha mielőbb Párizs környékére, vagy a főváros utcáira viszik a száguldó cirkuszt.

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Alain Prost szerint csak abban az esetben menekülhet meg a Francia Nagydíj, ha mielőbb Párizs környékére, vagy a főváros utcáira viszik a száguldó cirkuszt.

A hétvégén kerül megrendezésre az utolsó Forma-1-es verseny Magny-Cours-ban, miután Bernie Ecclestone már korábban kijelentette, nem kívánja meghosszabbítani a francia ring idén lejáró szerződését.

Bár számos versenyző kedvenc pályája, a Circuit de Nevres nehéz megközelíthetősége miatt nem népszerű a rajongók körében, amit az elmúlt évek statisztikái is bizonyítanak, melyek szerint évről évre egyre kevesebben látogatnak ki a Francia Nagydíjra.

Ecclestone folyamatosan azt hangoztatja, tervei között szerepel, hogy Párizshoz közel, vagy akár a főváros utcáin kerüljön megrendezésre a verseny a közeljövőben, mert véleménye szerint csak így lehet megmenteni a Francia Nagydíjat.

Prost abszolút egyetért a Forma-1 impresszáriójával, és elmondta, hazájának mindent meg kellene tennie annak érdekében, hogy biztosítsa versenyének jövőjét a királykategóriában.

A Francia Nagydíj mindössze egy alkalommal, 1955-ben nem kapott helyet a Forma-1-es versenynaptárban, így nagy veszteség lenne, ha a jövőben nem látogatna el többet a száguldó cirkusz Franciaországba.

“Egy olyan országnak, mint Franciaország, fontos, hogy legyen saját Forma-1-es versenye” – mondta Prost, aki korábban hat alkalommal is győzedelmeskedett hazájában. “Ez nem csak egy verseny, hanem egy esemény, ahol számos nagy motorgyártó képviselteti magát.”

“Azonban ez nem az én döntésem. A végén úgyis a gazdaság dönt, Bernie Ecclestone és a nagyvállalatok. Azonban meg kell tartanunk Európa egyik történelmi versenyét. Számomra ez nagyon fontos, mert hiba lenne, ha elveszítenénk. A Forma-1 az európai csapatok köré épült, és ezt az identitást meg kellene őriznünk.”

“Franciaország egy történelmi ország ebből a szempontból, konstruktőrei, mérnökei, és versenyzői miatt. Mindenképpen meg kell tartanunk a nagydíjat, az már csak megbeszélés kérdése, hogy Magny-Cours, vagy Párizs adjon-e otthont a megmérettetésnek.”

“Való igaz, hogy Párizs jobb választás lenne, mert kielégít minden olyan igényt, melyre manapság szüksége van a Forma-1-nek, a presztízsre, a hotelek kapacitására, és így tovább.”

“Azonban ez nem 2009-ben fog megvalósulni, addig nagyon kevés az idő. 2010 már reálisabb, de akkor mi lesz jövőre? Erre a kérdésre azonban csak június után kaphatunk választ” – tette hozzá Prost.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!