Orosz Nagydíj

Prost: Ricciardo új dimenzióba helyezi a Renault-t

Fotó: Red Bull Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 22: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing talks to the media in the Paddock during previews ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 22, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
„Új dimenzióba” kerülhet a Renault Forma-1-es csapata 2019-ben Daniel Ricciardónak köszönhetően – ezt mondja a francia istálló tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost.

„Új dimenzióba” kerülhet a Renault Forma-1-es csapata 2019-ben Daniel Ricciardónak köszönhetően – ezt mondja a francia istálló tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost.

Az ausztrál versenyző a Red Bulltól érkezik a Renault-hoz a következő idényre, Prost szerint pedig rendkívül értékes tudást hoz magával.

„Nagyon elégedettek vagyunk a 2018-as versenyzőinkkel, ez az első, amit el kell mondanom” – mondta a korábbi F1-es bajnok a Motorsport.com című lapnak.

„De kétségtelen, hogyha nem is új motivációt – mert arra nincs szükségünk –, de komoly segítséget jelent majd Daniel abban, hogy még jobbá tegyük ezt a csapatot. Kapni fogunk tőle néhány információt, és egy újabb dimenzióba helyezi a csapatot.”

Prost elismeri, a Renault „elszalasztott néhány lehetőséget” 2018-ban, de meggyőződése, hogy a csapat komoly előrelépéseket tesz idén, főleg V6-os erőforrásával.

A francia ex-versenyző kiemelte, annak ellenére sikerült a 4. helyen zárniuk a tavalyi bajnokságot, hogy már meglehetősen hamar elkezdtek a jövőbeli fejlesztésekre fókuszálni.

„Ha megnézzük az összes csapatot, látható, hogy mindig hullámzó a teljesítmény. Nyáron talán nem úgy álltunk, ahogy szerettünk volna különféle okok miatt, de visszakapaszkodtunk.”

„A motort tekintve egy kicsit jobbak voltunk, a karosszéria oldaláról pedig voltak dolgok, melyek miatt elszalasztottunk néhány lehetőséget. De akartuk a 4. helyet, mi akarunk a legjobbak lenni a top 3 mögött, szerettünk volna közelebb kerülni hozzájuk. Nagyon nehéz elérni ezt, mert meghoztuk a döntést, hogy a lehető legjobban felkészülünk az új szezonra, és nem fejlesztünk túl sokat, főleg a motort tekintve.”

„Szóval eddig pontosan azt értük el, amit akartunk. A következő lépés az új szezonban az lesz, hogy közelebb kerüljünk a topcsapatokhoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS