Friss hírek

Prost szerint négyesélyes az idei világbajnokság

A Forma-1 négyszeres bajnoka, Alain Prost úgy gondolja, hogy az idei világbajnoki címért folytatott harc sokkal nyitottabb, mint azt bárki is gondolná, miután a Ferrari négy győzelmet aratott az eddigi hat versenyen.

A Forma-1 négyszeres bajnoka, Alain Prost úgy gondolja, hogy az idei világbajnoki címért folytatott harc sokkal nyitottabb, mint azt bárki is gondolná, miután a Ferrari négy győzelmet aratott az eddigi hat versenyen.

Bár a Ferrari időmérő edzésen mutatott kiváló teljesítménye bizonyította, az olaszok megoldást találtak tavalyi problémáikra, és minden típusú versenypályán fel tudják venni a harcot ellenfeleikkel, Lewis Hamilton győzelmével rávilágított arra, hogy a McLarent sem szabad leírni az elvesztett versenyeket követően.

Prost úgy érzi, a wokingi gárda ismét felvette a ritmust, miután az idei évet új felállással kezdte meg – ami szerinte nagyban közrejátszott abban, hogy nem tudtak komoly eredményeket elérni az elmúlt megmérettetéseken.

Hirdetés
 

“A Ferrarinak sokkal jobb autója volt Monacóban, mint egy évvel ezelőtt” – mondta Prost. “Annak ellenére, hogy a McLaren megnyerte az első versenyt, nem gondolom, hogy túlzottan jól teljesített a szezon első részében. Most már sokkal jobbak, így nagyon komoly harc alakult ki az élen.”

“Úgy gondolom, hogy a versenyzői felállás megbontása komoly nehézségekkel járt, míg a Ferrari hasznot húzott a változatlan felállásból, hiszen nekik nem kellett azzal foglalkozniuk, hogy megszokják egymást.”

“Lewis most abban a helyzetben van, mint Alonso, és Kovalainen egy fiatal versenyző, akiről senki nem gondolta, hogy megvan benne az erő, mellyel elsőszámú pilótává léphet elő. Sokkal jobb, mint azt az emberek korábban gondolták róla. Nem hiszem, hogy a McLaren a maximumot nyújtja, és szerintem a különbségek igen csekélyek az élen.”

“Négy olyan versenyző is van a jelenlegi mezőnyben, aki futamokat nyerhet. Teljesen nyitott a bajnokság, jóval nyitottabb, mint azt az emberek gondolják” – folytatta a francia versenyző, aki szerint a csapat fejlesztési munkálatait egyáltalán nem hátráltatja, hogy mindkét pilótája nagyon fiatal, és relatíve tapasztalatlan.

“Mindenki azt hangoztatja, hogy hiányzik nekik egy tapasztalt versenyző. Én erről nem vagyok meggyőződve. Manapság a versenyzők már nem tudnak annyi mindent változtatni az autón, így a fejlesztésekben nem is veszik ki annyira a részüket” – tette hozzá Prost.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!