Prost szerint Schumacher helyesen döntött

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Alain Prost úgy gondolja, hogy Michael Schumacher jól döntött, hogy nem kockáztatott, és orvosai tanácsára nem vállalta a visszatérést. A francia versenyző szerint több idő kellett volna a felkészülésre.

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Alain Prost úgy gondolja, hogy Michael Schumacher jól döntött, hogy nem kockáztatott, és orvosai tanácsára nem vállalta a visszatérést. A francia versenyző szerint több idő kellett volna a felkészülésre.

Schumacher még idén februárban, tesztelés közben bukott nagyot motorjával, melynek következtében súlyosan megsérült a nyaka, ami még nem gyógyult meg teljesen, és amint versenyautóba ült, az elkezdett fájni.

A hétszeres világbajnok kedden jelentette be, hogy nyaki fájdalmai miatt nem tudja vállalni a visszatérést, pedig mindenki nagyon várta, hogy miként fogja tudni felvenni a versenyt a többiekkel az augusztus végi Európa Nagydíjon.

Prost azonban úgy gondolja, hogy Schumacher a lehető legjobban döntött, hogy visszavonulót fújt, ugyanis az egészség a legfontosabb, azzal nem lehet játszani. A francia világbajnok azt is hozzátette, hogy Schumachernek – aki legutóbb 2006-ban versenyzett – több idő kellett volna a felkészülésre.

“Időbe telik, míg szertefoszlik a vágy és motiváció a visszatérésre. Több évbe telik, míg az ember teljesen lemond a Forma-1-ről. Michael és én más okok miatt akasztottuk szögre az overallunkat, de mikor versenyképes vagy, hatalmas a csábítás, különösen, ha valaki felkér a visszatérésre” – mondta Prost a francia Le Parisien-nek.

“Ha bármilyen fizikális kockázat volt, akkor Schumacher jól döntött. A nyak kulcsfontosságú a motorsportban, és ha fájdalmaid vannak, nagyon gyorsan émelyegni kezdesz, és romlik a látásod, ami komoly veszélyt jelent mind rád, mind a többiekre nézve a versenypályán.”

Prost csatlakozott azok táborához, akik azt gyanítják, hogy Michael nem csak egészségügyi problémái miatt fújta le a visszatérést, hanem azért is, mert rájött, hogy ennyi kihagyás után, ilyen rövid felkészüléssel nem fogja tudni felvenni a versenyt a többiekkel.

“Majd elválik, hogy Schumacher csak egészségügyi problémái miatt lépett-e vissza, vagy az is közrejátszott, hogy mikor folytatta a vezetést, rájött, hogy túlvállalta magát” – mondta az egykori világbajnok.

“Három éve nem állt rajthoz a Forma-1-ben, és mindössze három hete volt a felkészülésre. A szervezet nagyon gyorsan megváltozik, mikor abbahagyod a versenyzést, és a versenyző már nem reagál úgy, és a látása sem olyan éles, mint korábban.”

“Mikor 1993-ban, nyolc hónap kihagyás után visszatértem, nagyon nehéz volt visszarázódni. Schumachernek talán több időre lenne szüksége.”

“1994-ben a McLaren felkért, hogy vezessek nekik. Részt vettem egy háromnapos teszten, és azonnal felismertem, hogy valami megszakadt. A sebességem megvolt, de már nem akartam kezelni a nyomást, utazgatni a világban, és a média rendelkezésére állni.”

“Egy évvel később, Jean Todt szorgalmazta, hogy legyek Schumacher csapattársa, és segítsek neki bajnok lenni a Ferrarinál. Nyilvánvalóan másodszámú versenyző lettem volna, ami még rendben is van – kis híján elvállaltam, de végül nemet mondtam, hasonló okok miatt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!