Prost szerint verhető lesz a Mercedes 2015-ben - F1VILÁG.HU

Prost szerint verhető lesz a Mercedes 2015-ben

HIRDETÉS

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Alain Prost szerint a jelenlegi dominancia ellenére 2015-ben igenis verhető lesz a Mercedes alakulata.


A négyszeres Forma-1-es világbajnok Alain Prost szerint a jelenlegi dominancia ellenére 2015-ben igenis verhető lesz a Mercedes alakulata.

Prost – aki egyébiránt a Renault nagyköveteként is tevékenykedik manapság – úgy véli, a jövő évre nagyon megváltozhatnak az erőviszonyok a száguldó cirkuszban.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap arról faggatta a franciát, a jelenlegi, igencsak meggyőző forma ellenére jövőre legyőzhető lesz-e a Mercedes, így felelt: „Szerintem igen.”

„Először is meg kell várnunk, hogy alakulnak a motorfejlesztéssel kapcsolatos szabályok, ami nem egy könnyű dolog. Ez rendkívül fontos lesz.”

„Amikor ilyen dominancia van, nehéz megdönteni – de nem lehetetlen. A karosszériával kapcsolatban limitált változtatásokra van csak lehetőség, de úgy gondolom, egy csapat és motorpartnere képes lehet jobb munkát végezni, mint a Mercedes.”

Prost kifejtette, összességében egyáltalán nem meglepő, hogy a Mercedes ilyen remekül szerepel idén, hiszen sokkal régebb óta készült az új érára, mint riválisai.

„Majdhogynem elkerülhetetlen volt. Nem a teljesítménybeli különbségről beszélek, hanem arról, hogy a Mercedes előnyben van, mivel több mint három éve belevágtak már ebbe a projektbe.”

„Eközben a Renault négy évig folyamatosan a bajnoki címért csatázott. És talán sokkal nehezebb volt megváltoztatni a munkamódszereket, főleg a jelentős szabályváltozások tükrében. Nagyon nehéz volt a két dolgot párhuzamosan művelni.”

„Ezért is kell erről beszélnünk most – arról, hogy a Mercedest nehéz lett volna legyőzni idén. Ráadásul a kasztnit és a motort is maguknak gyártják, ez idén nagy előny. Egy autó működése nem pusztán a motoron múlik – a teljes csomagról beszélünk, a megfelelő integrációról.”

Hirdetés

Prost szerint a Forma-1 érdeke is az, hogy a motorfejlesztésekre vonatkozó szigorú szabályokon enyhítsenek a jövőben.

„Ha most lefagyasztjuk a motorokat, tönkreteszünk mindent – ha viszont nagy szabadságot kapunk, a költségek az egekbe szöknek. Meg kell találni a megfelelő kompromisszumot. És nagyon fontos, hogy ez meglegyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!