Prost távozik az Alpine-tól, Szafnauer érkezik

A csapatnál zajló menedzsmentszintű átszervezések részeként távozik az Alpine tanácsadói szerepköréből a korábbi négyszeres világbajnok, Alain Prost.

A francia ex-versenyző 1981 és 1983 között versenyzett a Renault színeiben a Forma-1-ben, majd 2015-ben lett az F1-es istálló tanácsadója, amikor a vállalat úgy döntött, ismét gyári csapatot indít a száguldó cirkuszban.

Az Alpine jelenlegi vezérigazgatója, Laurent Rossi azonban jelenleg átszervezéseket hajt végre csapaton belül, ennek első lépéseként pedig nemrég távozott Marcin Budkowski. Úgy hírlik, az átszervezések részeként Alain Prost is elhagyja az Alpine csapatát.

Hirdetés
 

A korábbi négyszeres világbajnok 2019 júliusában az istálló mögött álló vállalat nem ügyvezető igazgatói pozícióját is betöltötte.

Lapunk értesülései szerint a csapatfőnöki pozíciót hamarosan Otmar Szafnauer foglalhatja el az enstone-i csapatnál – az ő távozását nemrégiben jelentette be az Aston Martin. Sőt, úgy hírlik, az Alpine fő támogatója a BWT nevű osztrák víztechnológiai vállalat lehet, és nem kizárt, hogy az enstone-i istálló idei autóján a cég pink színei is feltűnnek majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!