Prost: Túlságosan csapongó a Ferrari

Túlságosan csapongó a Ferrari, emiatt nem tud eredményes lenni a Forma-1-ben – véli a patinás olasz istálló korábbi versenyzője, Alain Prost.


Túlságosan csapongó a Ferrari, emiatt nem tud eredményes lenni a Forma-1-ben – véli a patinás olasz istálló korábbi versenyzője, Alain Prost.

A Ferrari utoljára 2007-ben tudott egyéni világbajnoki címet nyerni Kimi Räikkönen révén, a konstruktőri bajnokságot pedig legutóbb 2009-ben tudta bezsebelni.

Hirdetés
 

Az olasz istálló nagy reményekkel vágott neki a tavalyi szezonnak, ám végül győzelem nélkül csak a konstruktőri tabella harmadik helyén zárt.

A négyszeres Forma-1-es világbajnok, Alain Prost – aki 1990-ben és 1991-ben volt a patinás csapat versenyzője – azt mondja, túlságosan csapongóak az olaszok, ezért nem tudnak eredményesek lenni.

„Én két évet töltöttem el Olaszországban. Az egyik év csodálatos volt, a másik viszont borzasztó. Ez az olaszok egyedi karaktere miatt volt” – mondta a francia a La Repubblica című olasz lapnak.

„Ahhoz, hogy megnyerj egy olyan versenyképes szériát, mint a Forma-1-es világbajnokság, sokkal következetesebben és stabilabban kell dolgoznod, kevésbé csapongóan. És mindent bölcsen meg kell fontolni.”

„Egy dolog világos: ha a szezon elején bajnoki címet ígérsz, és végül balul sikerülnek a dolgok, akkor nagyon nehéz higgadtnak maradni. A Ferrarinál nem könnyű valódi stabilitást elérni. Látszik, hogy idegesség uralkodik, és ez nem az a csapat, amely tudja, hogy kell megbirkózni ezzel.”

„Ennek a csapatnak nyugalomra van szüksége, újra vezető szerepet kell betöltenie, ahogy történt az a Todt-Brawn-Schumaher-érában. Ez az egyetlen módja.”

A Ferrari nagy reményekkel vág neki a 2017-es szezonnak: új autóját február 24-én mutatja be a nagyközönségnek, a hírek szerint pedig a maranellóiak igazán innovatív megoldásokat vonultatnak majd fel az előttünk álló idény során.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!