Provokálni akarta Ecclestone-t a Ferrari

Komoly célja volt a Ferrari Forma-1-es csapatának azzal, hogy az istálló számos kulcsfigurája kiült a nézők közé a lelátóra a csapatok utolsó előszezoni tesztjének szombati napján – árulta el Maurizio Arrivabene.


Komoly célja volt a Ferrari Forma-1-es csapatának azzal, hogy az istálló számos kulcsfigurája kiült a nézők közé a lelátóra a csapatok utolsó előszezoni tesztjének szombati napján – árulta el Maurizio Arrivabene.

A Scuderia csapatfőnöke, valamint az istálló több tagja – például Esteban Gutiérrez és Massimo Rivola sportigazgató – szombaton úgy döntött, a barcelonai versenypálya lelátójáról kíséri egy ideig figyelemmel a katalán ringen folyó munkát.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök azt mondta, a megmozdulással provokálni szerették volna Bernie Ecclestone-t, aki nemrég arról tájékoztatta a csapatokat, idén jóval kevesebb vendéget hívhatnak majd a versenyhétvégékre.

„Azt hallottam, hogy Ausztráliában több szigorítás vonatkozik majd a csapatokra a belépőket tekintve, és szerintem ez elfogadhatatlan” – mondta a szakember.

„Szóval mondtam a srácoknak, ’rendben, ha eljön az idő, hogy üres lesz a paddock, akkor jobb, ha elkezdünk gyúrni arra, hogy kiülünk az emberekhez a lelátóra’.”

„Azt kell mondjam, remek élmény volt, hiszen ezek az emberek nagyon képben vannak a Forma-1-gyel kapcsolatban, tisztelettudóak voltak, közös fotókat kértek tőlünk. Remélem, hogy lesz még részem ilyen élményben.”

„Ha meg akarjuk tartani a sportág exkluzivitását, azt nem az üres paddockkal tudjuk elérni. Ez az én egyértelmű álláspontom.”

„A golf példáját hoznám fel. A golf az egyik legexkluzívabb sport a világon, de amikor játszanak, ezernyien követik őket. És ez egyáltalán nincs a sport exkluzivitása ellen.”

„Szóval ez az akció egyfajta provokáció volt, én pedig imádom az efféle provokációt. El kell juttatnunk a Forma-1-et az emberekhez. Nem szeretem üresen látni a paddockot.”

Arra a kérdésre, hogy megvitatta-e aggályait személyesen Ecclestone-nal, Arrivabene így felelt: „Várok tőle egy telefonhívást. Még nincs eldöntve semmi, de szükség van némi kommunikációra arról, hogy csökkentik a belépők számát.”

„A Forma-1-ben teljesen normális, hogy bizonyos pletykák valósággá válnak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!